TESLA VÁS ZAŽALUJE, KEĎ ŠPEKULATÍVNE PREDÁTE SVOJ CYBERTRUCK

Tesla zablokuje špekulatívny predaj prvých modelov Cybertruck. Keď ho zákazník ďalej predá bez oznámenia a súhlasu automobilky, hrozí mu obrovská pokuta.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Tesla zablokuje špekulatívny predaj prvých modelov Cybertruck. Keď si zákazník kúpi jeden z prvých elektrických pickupov za účelom ďalšieho predaja, musí to najprv oznámiť Tesle. Keď ho predá bez oznámenia a súhlasu automobilky, zažaluje ho o 50 000 USD. Vyplýva to z Kúpnej zmluvy nového vozidla spoločnosti Tesla, na ktoré upozornil @greggerstruck na sieti X.

Tesla Cybertruck v New Yorku | Zdroj: X

Spustenie predaja Tesla Cybertruck za rohom

S prichádzajúcim oficiálnym predajom a dodaním Cybertruckov zákanzníkom (30.11.2023) sa dozvedáme čoraz viac detailov o tomto nerezovom vozidle. Videli sme Cybertruck na testovaní v snehu, či off-roading, a videli sme vozidlo tiež v matnej čiernej fólii alebo inej kamufláži.

Čoraz viac sa prirodzene objavujú individuá a entity, ktoré by prvé Cybertrucky radi okamžite predali za rôznymi účelmi. Či už za účelom zisku z dôvodu exkluzivity vozidla, alebo za účelom reinžinieringu. Tesla tieto snahy vníma a zakročila.

Prvé produkčné kusy Cybertrucku v Giga Texas | Zdroj: X/Joe Tegtmeier

Renžiniering alebo vidina zárobku

Napríklad známy automobilový inžinier Sandy Munro vo svojich videách verejne vyhlasuje, že odkúpi jeden z prvých Cybertruckov od kohokoľvek, s kým sa dohodne. To by bol jeden z lepších prípadov. Určite však existujú držitelia prvých rezervácií, ktorí majú vidinu extra zárobku a Cybertruck by sa mohol rýchlo dostať do nesprávnych rúk.

Prvý produkčný kus sa totiž nedávno vydražil v Petersen Automotive Museum v Los Angeles za približne 400 000 USD. Oficiálna predajná cena sa však očakáva na úrovni 60-80 000 USD.

Predaj musí odsúhlasiť najprv Tesla

Keď zákazník bude chcieť predať elektrický pickup Cybertruck do 1 roka od dátumu kúpy, bude musieť o to najprv požiadať automobilku. Keď tak neurobí, Tesla ho bude žalovať o 50 000 USD (alebo viac) a dostane sa na takzvaný blacklist. Nebude si môcť kúpiť žiadne ďalšie vozidlo Tesla.

Čo si myslíš o takomto prístupe Tesly? Výhodou určite bude, že sa k vozidlu, ktoré je doslova nabité úplne novými technológiami, nedostane tak rýchlo ku konkurencii a nebude sa umelo navyšovať jeho cena na voľnom trhu, čo by mohlo negatívne ovplyvniť reputáciu značky. Na Cybertruck totiž netrpezlivo čaká vyše 1 milióna zákazníkov, čo oficiálne potvrdili predstavitelia Tesly.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.