FACELIFTOVANÁ TESLA MODEL Y “JUNIPER” JE TU: PRVÉ ŠPIONÁŽNE ZÁBERY Z ČÍNY

Faceliftovaná Tesla Model Y je na svete. Najpredávanejšie auto planéty je teraz omnoho krajšie a Model 3 sa opäť môže obávať o vlastné prežitie.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Faceliftovaná Tesla Model Y “Juniper” je na svete. Pár mesiacov po príchode faceliftovanej Tesly Model 3 “Highland” na trh sa objavujú prvé reálne zábery vynovenej “Ypsilonky”. Je nádherná a prináša množstvo vylepšení po vzore 3 Highland.

Facelifotvaná Tesla Model Y a Model 3 I Foto: X/LaMianDesign
Faceliftovaná Tesla Model Y a Model 3 I Foto: X/LaMianDesign

Faceliftovaná Tesla Model Y “Juniper”

Príchod nového Modelu Y sa skôr, či neskôr čakal v najbližších mesiacoch. Všetky dostupné informácie to nasvedčujú a je to pre firmu logický krok. Model Y sa od začiatku výroby vôbec nemenil a mnohí mu napriek jeho úžasnej praktickosti vyčítali nudné zaoblené tvary. Prvé špionážne fotky sa objavili na Instagrame.

Môžeme vidieť jednú relatívne jasnú fotku zadnej strany auta. Tá je podľa očakávaní len okopírovanie dizajnového jazyka nového Modelu 3. Vyzerá však výborne, je športovejšia, elegantnejšia, no auto si zachováva ukážkovú aerodynamiku. Zábery zrejme pochádzajú z Číny, kde sa s najväčšou pravdepodobnosťou začne aj sériovo vyrábať.

Elektromobil má tiež aerodynamické kryty kolies, zadný difúzor vzduchu a nápis “Tesla” namiesto znaku Tesla nad miestom pre ŠPZ. Odraz fotky modelu v zrkadle je veľmi nekvalitný, avšak takisto to vyzerá, že ide o “copypaste” dizajnu Modelu 3.

Nové kódové označenie – Juniper

Už nejakú dobu sa šušká o facelifte Tesly Model Y, ktorý je najpredávanejším elektromobilom a taktiež autom (bez ohľadu na pohon) v Európe a dokonca aj globálne. Čítate správne, žiadna automobilka na svete nepredala viac kusov jedného modelu v minulom roku, ako Tesla predala Modelov Y.

V každom prípade, vylepšená verzia dostala kódové označenie Juniper, o čom informovala ako prvá agentúra Reuters minulý rok v marci. Modernizovaný Model 3, ktorý sme testovali aj my, mal pre zmenu pracovný názov Highland.

Aktuálna verzia Tesla Model Y

Výroba za rohom?

Najnovšie správy naznačujú, že fabrika v Šanghaji sa pomaly pripravuje na nový model a sériová výroba by mala začať už v polovici roka 2024. Tesla je tak pravdepodobne pripravená na vstup na trh. Kedy predpokladáte, že sa objavia prvé kusy na Slovensku?

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.