EXKLUZÍVNE PRVÉ ZÁBERY: NOVÁ TESLA MODEL 3 PERFORMANCE VO VALENCII

Najšportovejšia verzia faceliftovaného elektromobilu Tesla Model 3 Performance bola prvýkrát videná na verejnosti. Takéto zmeny prináša.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Nová Tesla Model 3 Performance

Najšportovejšia verzia faceliftovaného elektromobilu Tesla Model 3 Performance bola prvýkrát videná na verejnosti. Fanúšik toto auto natočil v španielskej Valencii.

Nová Tesla Model 3 "Highland" Performance I Zdroj: X/Desmond Wesley
Nová Tesla Model 3 “Highland” Performance I Zdroj: X/Desmond Wisley

Faceliftovaná Tesla Model 3 sa začala dodávať zákazníkom už v októbri minulého roka, avšak len v konfigurácii Standard Range a Long Range. Športová a najvýkonnejšia verzia Performance chýbala a bolo zjavné, že Tesla vylepšuje viac než len vzhľad vozidla. V tejto konfigurácii sa podľa dostupných info zasahovalo do pohonného systému, konkrétne do motorov.

Nová 3 Performance by mala dostať nový zadný elektromotor, konkrétne Plaid motor z vozidiel Model S/X Plaid so špeciálnym karbónovým obalom. Táto zmena by mu mala dodať výkon až okolo 800 koní, zrýchlenie z 0-100 km/lh pod 3,2 sekundy a lepšie jazdné vlastnosti.

Zmeny na novej 3 Performance

Nová trojka videná na videu má tradične červené brzdové strmene a novinkou sú nové disky kolies, pravdepodobne exkluzívne pre najvýkonnejšiu verziu. Tie vyzerajú ako viac aerodynamické oproti predošlej Performance verzii. Nedávno sme vás informovali, že toto auto dostalo aj nové športovejšie predné sedačky.

Portál DriveTeslaCanada si tiež všimol, že toto auto má nový zadný spoiler, zadný a predný difúzor pre lepšie obtekanie vzduchu.

Nová Tesla Model 3 “Highland” Performance I Zdroj: X/Desmond Wisley

Nikto zatiaľ oficiálne nepotvrdil, aký prívlastok nová 3 dostane. Podľa týchto najnovších záberov však elektromobil na zadnej časti nemá odznak Plaid, ale “Ludicrous”. Ide o odznak, ktorý nosili staršie najvýkonnejšie verzie Tesly Model S a Model X ešte pred posledným väčším faceliftom.

Odhalenie nového Modelu 3 Performance

Tesla Model 3 Performance, rovnako ako bežná verzia Model 3, sa pravdepodobne bude vyrábať v továrni Tesla Shanghai Giga a vo Fremonte v Kalifornii. Jeho peíchod na trh nebol oznámený, no na základe minulých skúseností je model pripravený a uvidíme ho na cestách do pár mesiacov.

Ochranke sa natáčanie fanúšikom nepáči

Ako sa ti nový športový elektromobil páči? Daj nám vedieť emailom, alebo v komentári na sociálnej sieti.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.