MERCEDES-BENZ GLE COUPÉ 350D 4MATIC

GLE Coupé - Tank v športovom oblečení.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

SPEC HIGHLIGHTS

kW
190kW/258 koní
8,8l
7,0s

X6-ka so znakom Mercedes-u?

Silueta síce tá istá, no aj tak sa líši od konkurenčnej značky – BMW. Vďaka svojej veľkosti budí na cestách rešpekt. V tomto aute sa vám pravdepodobne nestane to, že vás niekto vytrúbi. GLE Coupé presahuje šírku 2 metrov a na dĺžku meria až 4,9 metra. Mercedes sa za svoje tvary nehanbí a rozhodol sa ich poriadne ukázať. Obria predná maska, široké blatníky a veľké kolesá. Už v základe má obuté 20 palcové disky. Ak ale chcete vidieť ako toto auto vyzerá obuté na 21 palcových diskoch, pozrite galériu nižšie. Výsledok za nás vyzerá naozaj dobre. Viac ľudí s nami bude súhlasiť, pretože v dobe keď Mercedes vydal túto novinku, nestíhal čeliť dopytu a to asi hovorí úplne za všetko.

Foto: Michal Varga | huntinspeed

Šepot kvetín?

Tento tank je poháňaný 3,0 – litrovým naftovým šesťvalcom, ktorý má výkon 190 kW (258 koní) a 620 Nm. Na prvý pohľad sa vám tieto parametre nemusia zdať dostatočné na takého macka, ale stačí to na to, aby auto dokázalo zrýchliť z 0 na 100 km/h za 7 sekúnd. Maximálna rýchlosť je 226 km/h. Toto auto ale nie je o vyhrávaní šprintov či rezaní zákrut, aj keď musíme uznať, že jazdiť svižne teda naozaj vie. Mercedes bol vždy líder v komforte jazdy a tu tomu nie je nijak inak. Motor má krásny kultivovaný prejav a je veľmi dobre utlmený. A čo spotreba ? Pod hranicu 7,5 litra sa asi nedostanete, ani keby ste sa veľmi snažili. Na našom testovacom okruhu palubný počítač ukazoval hodnotu spotreby 8,8 l / 100 km. Nie je to zlé, na takého obra. Na čerpacej stanici si ale chvíľu počkáte, kým sa 93 litrová nádrž naplní. Pre niekoho je toto auto úplný nezmysel, pre niekoho iného zas radosť. Jednoducho buď toto auto milujete, alebo ho nenávidíte. 

Ak sa aj ty chceš previesť na tomto, alebo inom kúsku, tak neváhaj pozrieť stránku – https://www.hoffer-rent.sk/

Foto: Michal Varga | huntinspeed

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.