NIO A GEELY SA SPOJILI V OBLASTI TECHNOLÓGIE VÝMENY BATÉRIÍ

Nio a Geely, sa rozhodli spojiť svoje technologické sily v oblasti výmeny batérií. Spojili sa s jedným cieľom – priniesť nám lepšiu a efektívnejšiu cestu. Čo to pre nás znamená? V skratke menej starostí o dojazd, Čas ukáže, či tento spojený krok Nio a Geely je začiatkom novej éry v automobilovom priemysle.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Geely a Nio spojili sily

Čínski automobiloví giganti, Geely a NIO, združujú svoje technologické sily na revolučnej ceste v oblasti výmeny batérií pre elektrické vozidlá. Toto strategické partnerstvo bude formovať normy, inovácie a budúce modely, aby prinieslo pohodlný a bezpečný zážitok výmeny batérií pre širokú verejnosť.

Geely, v popredí čínskych technologických skupín, a NIO, špičkový poskytovateľ výmenných staníc, sa spoja v piatich kľúčových oblastiach. Ich spojené úsilie zahŕňa stanovenie noriem, vývoj technológií a expanziu siete výmeny batérií, a taktiež tvorbu nových vozidiel s vymeniteľnými batériami.

O informácií informovala automobilka NIO a článok vznikol v spolupráci s portálom NIOFAN.

Zdroj: NIO

Čo nám táto spolupráca prinesie?

Výsledkom bude vytvorenie dvoch štandardov výmeny batérií pre osobné aj úžitkové vozidlá. Geely a NIO sľubujú nielen rýchly vývoj technológie výmeny batérií, ale aj rozšírenie siete výmeny batérií, aby poskytli pohodlné, komplexné a bezpečné služby pre všetkých používateľov.

William LI, zakladateľ a generálny riaditeľ NIO, zdôraznil: 

“Toto strategické partnerstvo ešte viac spopularizuje výmenu batérií, prinesie kvalitné a pohodlné skúsenosti s výmenou batérií väčšiemu počtu používateľov a prispeje k stabilnému rozvoju odvetvia inteligentných elektrických vozidiel.”

“Spoločnosti NIO a Geely majú spoločné hlboké pochopenie pre výmenu batérií a venujú sa investíciám do technológie a siete výmeny batérií pre osobné a úžitkové vozidlá s bohatými skúsenosťami v oblasti výmenných služieb a prevádzky.”

5 000 výmenných staníc do 2025!

Okrem toho plánujú Geely a NIO vytvoriť efektívny mechanizmus pre správu batérií a vyvinúť vozidlá kompatibilné so systémami druhej strany. Spoločnosť YiYi Power spoločnosti Geely využije partnerstvo so spoločnosťou NIO na rozšírenie svojej prítomnosti v Číne, čo prispeje k štandardizácii technológií výmeny batérií v krajine.

Očakáva sa, že toto partnerstvo posilní odvetvie elektromobility v Číne a povedie k vytvoreniu jednotných noriem a siete výmeny batérií. NIO má v Číne 2 000 staníc, zatiaľ čo Geely má v prevádzke 300 staníc. Geely s cieľom mať do roku 2025 5 000 výmenných staníc batérií pre elektromobily ukazuje ich odhodlanie k udržateľnému rozvoju a vytváraniu silnej základne pre elektromobilovú budúcnosť.

Zdroj: NIO

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.