ELON MUSK ZALOŽIL NOVÝ PROJEKT xAI. MÁ NÁM UKÁZAŤ SKUTOČNÚ POVAHU VESMÍRU!

Nový hráč v umelej inteligencii, značka xAI od Elona Muska, má práve dnes predstaviť svoj prvý model.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Elon Musk, následovník vesmírnych snov, génius, vedec, podnikateľ a všadeprítomný tvorca tweetov, teraz prichádza s neskutočným projektom. Nový hráč v umelej inteligencii, značka xAI od Elona Muska, má práve dnes predstaviť svoj prvý model “Grok”. Začiatok bude len pre “vybranú skupinu” a my len hádame, či “vybraní” budú záhadní VIP ako Tucker Carlson alebo Catturd.

Elon Musk a xAI: Najlepšia AI na svete

Musk si je istý, že jeho umelá inteligencia je najlepšia v súčasnosti. Noční džokeri ako OpenAI, Google a Meta sa určite budú pozerať dozadu, aby zistili, či Muskov xAI nie je pre nich nečakanou jazdou. Uvidíme, v ktorých ohľadoch Muskova AI bude skutočne “out of the AI world.”

xAI má veľkolepé plány – “pochopiť skutočnú povahu vesmíru”. Nie, nie pýtať sa ho, kde je najbližší McDonald’s, alebo ako uvariť jedlo zo zvyškov v chladničke. Muskovi sa naskytlo dosť výziev, od Tesly až po všetky tie Twitter šialenstvá. Uvidíme, či jeho AI nám konečne ukáže skutočný význam vesmíru.

Elon Musk I Zdroj: Google

Muskov špeciálny ťah?

Načasovanie nie je náhodné. Po svojom vystúpení na britskom summite o bezpečnosti umelej inteligencie si Elon Musk chce prihrnúť s investíciami do ochranných systémov xAI. Navyše, susedný OpenAI pripravuje svoj prvý DevDay, takže Musk chce ukázať, kto je tady šéf a tuší že je čas na špeciálny ťah. 

Spoločnosti OpenAI a xAI nie sú len konkurenti. Musk a Sam Altman sedeli spoločne v predstavenstve OpenAI, než sa veci zvrtli a rozdelenie sa stalo realitou.

Elon Musk xAI

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.