TESLA ZVEREJNILA DÔVOD, KTORÝ ZDRŽUJE MASOVÚ VÝROBU ROBOTA OPTIMUS BOT.

Elon Musk: “Aktívnych je 10 miliónov robotov Optimus.” - neskôr prišiel s pravdivou odpoveďou.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Počet vyrobených robotov nie je tak vysoký, ako sa očakávalo.

Spoločnosť Tesla sa nedávno pustila do aktualizácie údajov o svojom prvom humanoidnom robote, Optimus Bot, a niektorí investori boli prekvapení, keď zistili, že počet vyrobených jednotiek nie je taký vysoký, ako sa očakávalo. O informácií informoval portál teslarati. Počas nedávneho hovoru spoločnosti Tesla, kde sa diskutovalo o hospodárskych výsledkoch za druhý štvrťrok 2023, investori vyjadrili záujem o aktuálne výrobné čísla robotov Optimus Bot a aj o pokroku v ich schopnostiach, ktoré boli predstavené počas Dňa umelej inteligencie v roku 2021. Po májovej aktualizácii, ktorá obsahovala video zobrazujúce dvoch robotov Optimus, z ktorých jeden dokázal chodiť a pohybovať sa samostatne, zatiaľ čo druhý potreboval pomoc ľudí, bolo jasné, že projekt pokračuje v správnom smere. Napriek pozitívnym pokrokom sa od mája neobjavili žiadne ďalšie aktualizácie a investori začali mať obavy týkajúce sa počtu vyrobených robotov, ktoré sú momentálne k dispozícii. Elon Musk, CEO Tesly, zažartoval, že aktívnych je 10 miliónov robotov Optimus, všetci sa zasmiali a neskôr prišiel s pravdivou odpoveďou.

“Myslím, že máme okolo 5 alebo 6 robotov… Ale je to tak trochu – áno, každý mesiac ich pribúda. Na botovi Optimus je veľa zaujímavých vecí.”

Google

Prečo Tesla nevyrobila viac robotov Optimus?

Dôvod, prečo je počet vyrobených robotov Optimus Bot obmedzený, sa skrýva v technologických výzvach, ktorým čelí spoločnosť Tesla. Hlavným problémom, ktorý spomaľuje výrobu, sú dodávky pohonov. Aktuátory sú základné súčasti, ktoré umožňujú pohyb robota prostredníctvom premeny energie a signálov do systému. Ich dôležitosť je neodmysliteľná pre správne fungovanie humanoidného robota. Tesla zistila, že neexistuje spoločnosť, ktorá by dokázala poskytnúť vhodné a spoľahlivé aktuátory pre robota Optimus. Musk uviedol:

“Takže sme vlastne museli navrhnúť vlastné aktuátory, ktoré integrujú motor alebo výkonovú elektroniku, regulátor, senzory. A naozaj, každý z nich je navrhnutý na mieru. A potom, samozrejme, budeme používať rovnaký inferenčný hardvér ako auto. Ale pri navrhovaní týchto aktuátorov ich navrhujeme na sériovú výrobu. Takže sú nielen ľahšie, pevnejšie a schopnejšie ako akékoľvek iné aktuátory, ktoré existujú kdekoľvek na svete, ale sú aj skutočne vyrábateľné. Takže by sme ich mali byť schopní vyrábať vo veľkom.”

Optimus bol predstavený pred takmer dvoma rokmi a Tesla plánuje, že bude plniť monotónne a nenáročné úlohy, ktoré ľudia považujú za nudné.

Zdroj: Google

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.