Prvá nehoda a požiar elektrokamiónu Tesla Semi zastavila kalifornskú diaľnicu na 13 hodín. Vodič odišiel po svojich, vyšetrovanie ukáže či nezaspal za volantom.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Hodiny uzavretá diaľnica

Podľa informácií z portálu Teslarati, v noci na 20. augusta 2024 došlo v USA k prvej nehode a následnému vzplanutiu elektrického kamiónu Tesla Semi. Následkom toho bola diaľnica I-80 v Kalifornii na viac ako 13 hodín uzavretá.

Požiar Tesla Semi | Zdroj YouTube KCRA
Požiar Tesla Semi | Zdroj: YouTube KCRA

Transport do Giga Nevada

K nehode došlo pri Emigrant Gap v oblasti Placer County. Diaľnica bola preventívne uzavretá približne pol míle v oboch smeroch. Hovorca kalifornského hasičského zboru Jason Lyman povedal, že tieto opatrenia prijali kvôli obavám z vdychovania toxických splodín, ktoré by mohol generovať požiar Tesla Semi.

Ku nehode okrem kalifornských hasičov prišiel aj špeciálny team na zaobchádzanie s nebezpečnými materiálmi objednaný firmou Tesla.

V čase nehody jazdil kamión Tesla Semi bez návesu. Podľa kalifornskej dialničnej hliadky (California Highway Patrol), vodič z miesta nehody odišiel po vlastných nohách. Vyšetrovanie ukáže, či vodič za volantom nezaspal.

Požiarnym hliadkam sa podarilo dosiahnuť značné zníženie teploty požiaru okolo štvrtej poobede miestneho času. Následkom toho mohli umožniť prejazd diaľnicou I-80 v jednom pruhu.

Zhorený Tesla Semi začali pripravovať na transport do továrne Giga Nevada na analýzu.

Ide o prvý známy prípad požiaru Tesla Semi odkedy sa tento elektrokamión začal testovať na verejných komunikáciách v 2017. Pre kontext, v USA dochádza ku okolo 7000 požiarom bežných kamiónov ročne, čo je cca 19 zhorených kamiónov denne.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.