SAM ALTMAN, AKÝ MAJETOK SA SKRÝVA ZA TVÁROU UMELEJ INTELIGENCIE?

Sam Altman, pán s prstom na pulze umelej inteligencie, sa stal vďaka svojmu pôsobeniu v spoločnosti OpenAI tvárou umelej inteligencie.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

OpenAI a Sam Altman čelia žalobe

Sam Altman, pán s prstom na pulze umelej inteligencie, sa stal vďaka svojmu pôsobeniu v spoločnosti OpenAI tvárou umelej inteligencie. Spoluzakladatelom OpenAI je aj známy miliardár a CEO spoločností Tesla a SpaceX Elon Musk. Musk prednedávnom zažaloval OpenAI a aj jej šéfa Sama Altmana.

Akým majetkom Altman disponuje?

Podľa Bloomberg Billionaires Index, ktorý nám konečne priniesol pohľad na jeho finančný svet, sa 38-ročný Altman dostal do hry s majetkom minimálne 2 miliardy dolárov. A to ešte predtým, ako by sme pridali jeho podiel v OpenAI, ktorý nedávno ocenili na 86 miliárd dolárov.

Altman tvrdí, že v spoločnosti OpenAI nemá žiadny podiel, ale jeho finančný príbeh je stále fascinujúci. Jeho bohatstvo sa skrýva v sieti rizikových kapitálových fondov a špekuláciách na startupoch, pričom sa očakáva, že sa ešte zvýši s úvodnou verejnou ponukou (IPO) Redditu, kde je jedným z najväčších akcionárov.

Zdroj: YouTube | Sam Altman (vľavo), Elon Musk (vpravo)

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.