ELON MUSK PLÁNUJE VYTVORIŤ XMAIL, NOVÚ EMAILOVÚ SLUŽBU.

Miliardár a šéf Tesly Musk kuje nové plány, platforma X má byť zároveň nová emailová služba XMail. Stane sa konkurenciou Gmailu?

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Nová emailová služba XMail

Elon Musk, nezastaviteľný inovátor, hodil do ringu novú výzvu pre e-mailového giganta Gmail. Chce vytvoriť novú e-mailovú službu XMail. Zatiaľ čo Musk zostal zahalený tajomstvom ohľadom detailov XMail – ako funkcie, dátum spustenia a cena – naznačil, že sa stane integrálnou súčasťou jeho rozrastajúcej sa sociálnej siete nazvanej “X” (bývalý Twitter).

Nová emailová platforma XMail
Nová emailová platforma XMail

Superappka X

Napriek mlčanlivosti ohľadom podrobností nechýbajú ambície. XMail je len jedným z mnohých produktov, ktoré Musk plánuje integrovať do svojej sociálnej platformy, ktorú kúpil v roku 2022. Musk sa nezabudol podeliť o svoje grandiózne vízie. Jeho konečným cieľom pre X je premeniť ju na “aplikáciu pre všetko”, čo by z nej urobilo jednotné kontaktné miesto pre online služby a aktivity. To zahŕňa aj ďalšie plány ako XPay, digitálny platobný systém, a XTube, platformu na zdieľanie videí.

Nová emailová platforma XMail
Sídlo X I Zdroj: Elon Musk

Konkurencia Gmailu?

Napriek tomu, že detaily zostávajú obalené záhadou, odborníci začínajú diskutovať o tom, ako by XMail mohol zmeniť herné pole. S Gmailom ako suverénom v odvetví e-mailových služieb viac ako desať rokov.
Podľa spoločnosti Demand Sage, ktorá sleduje prieskumy trhu, má Gmail na konci roku 2024 celosvetovo viac ako 1,8 miliardy aktívnych používateľov. Otázkou zostáva, či sa XMail stane vážnym konkurentom alebo len ďalším prechodným trendom v zápase o e-mailovú nadvládu.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.