ŠPECIÁLNE LED PANELY V TUNELI PRAŽSKÉHO METRA. CESTUJÚCI UVIDIA REKLAMU CEZ OKNO.

V tuneli metra na linke A bolo nainštalovaných 386 LED panelov, vďaka ktorým uvidí cestujúci cez okno medzi Dejvickou a Bořislavkou reklamy.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

LED panely v tuneli pražského metra

V piatok večer sa medzi stanicami pražského metra linky A, Dejvická a Bořislavka bude premietať krátka spomienka na udalosti zo 17. novembra 1989. Pražský dopravný podnik testuje nové reklamné LED panely v tuneli pražského metra. Cestujúci ich uvidia cez okno. Informáciu priniesol portál Czechcrunch.

Dopravný podnik spolu s inštitúciou Paměť národa pripravil špeciálnu pripomienku k Dňu boja za slobodu a demokraciu. LED panely v tuneli pražského metra sa v budúcnosti budú primárne využívať na reklamu. Zároveň sa plánuje využitie tohto priestoru na dôležité informácie pre cestujúcich.

Na premiéru LED panelov s pripomienkou na 17.november 1989 sme sa boli pozrieť osobne. Pozrite si video na našom Instagrame. Dopravný podnik v animácii zobrazuje československú štátnu vlajku a nápis “17. listopad”.

LED panely v tuneli pražského metra I Foto: cc.cz

Hlavný cieľ je monetizácia

Generálny riaditeľ pražského dopravného podniku, Petr Witovski, hovorí: „Tento projekt je ďalšou zo snáh zvýšiť príjmy z prenájmu majetku dopravného podniku. V tomto prípade ide o inováciu v tuneloch metra, ktoré majú technické parametre pre inštaláciu zobrazovacej technológie.“

Reklamno-informačný systém v tuneli pražského metra pracuje na báze LED panelov. Technológia prenáša správy priamo na okná prechádzajúcich vlakov, no panely sú umiestnené na stenách tunela a fungujú animačne. Postupne zobrazujú jednotlivé obrazy, ktoré sa pohybujú vďaka pohybu vlaku, aby ľudské oko vnímalo spojitý obraz alebo video len pri určitej rýchlosti jazdy.

Nový LED informačno/reklamný systém metra Praha I Zdroj: cc.cz

Reklamu vodič neuvidí

Systém pozostáva z 386 LED panelov rozmiestnených v rade dlhej 200 metrov. Pre dosiahnutie požadovaného efektu je potrebná minimálna rýchlosť 60 km/h. V prípade pomalšej jazdy metra zariadenie nespustí reklamu.

Po mesiaci testovania sa pražský dopravný podnik snažil zistiť, či nový reklamný nosič neovplyvňuje strojvodiča. Systém je však nastavený tak, že video neuvidí vodič, spustí sa až pri prvom okne vo vnútri priestoru pre cestujúcich.

Mapa liniek pražského metra aj s novo vznikajúcou linkou D I Zdroj: mapa-metra.cz

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.