HYUNDAI PREDAL 268 785 VOZIDIEL V ROKU 2023 – AKÉ SÚ AMBÍCIE NA 2024?

V minulom roku šiel Hyundai naplno elektrickým smerom. IONIQ 5 a IONIQ 6 sa stali hrdinami, vyvolávajúc vyšší dopyt a záujem. Juhokórejský gigant si vytvoril pevné postavenie na trhu elektromobilov

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Predaje v roku 2023

V minulom roku šiel Hyundai naplno elektrickým smerom, predal 268 785 elektromobilov. IONIQ 5 a IONIQ 6 sa stali hrdinami, vyvolávajúc vyšší dopyt a záujem. Juhokórejský gigant si vytvoril pevné postavenie na trhu elektromobilov a nové modely len podporujú jeho expanziu.

Posledné tri mesiace boli pre Hyundai elektrickou jazdou. Predal globálne viac ako 57 975 elektromobilov, posúvajúc celkový predaj v roku 2023 na pôsobivých 268 785 kusov.

Úspech priradil Hyundai predaju svojich špičkových elektromobilov IONIQ. IONIQ 5 a IONIQ 6, zakotvené na platforme Hyundai E-GMP, ktorá je vytvorená exkluzívne pre elektromobily, získavajú obľubu napriek rastúcej konkurencii.

Hyundai IONIQ 5 | Foto: MIchal Varga/huntinspeed

Ciele automobilky

Automobilka má ambíciu držať krok s úspechom aj v roku 2024. Hyundai odhaduje predaj približne 300 000 elektromobilov, čo predstavuje zhruba 12 % nárast oproti minulému roku.

Hyundai prezradil, že investičné plány na rok 2024 zahŕňajú zvýšenie výroby modelov a výstavbu nového závodu na výrobu elektromobilov v Gruzínsku. Zároveň plánuje pokračovať vo vývoji inovatívnych technológií. Koncom októbra bolo dokončených 99,9 % základných prác na obrovskom závode na výrobu elektrických vozidiel a batérií v hodnote 5,5 miliardy USD.

Hyundai IONIQ 5 | Foto: MIchal Varga/huntinspeed

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.