CYBERTRUCK V EURÓPE UŽ NA JAR! MÔŽETE HO VIDIEŤ NA TÝCHTO MIESTACH V NEMECKU.

Cybertruck sa po nedávnom začiatku výroby v Texase a po čínskej tour ukáže aj v Európe. Predávať sa zatiaľ nebude, uvidíte ho na týchto miestach.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Cybertruck prvýkrát v Európe

Cybertruck sa po nedávnom začiatku výroby v Giga Texas a po tour v čínskych mestách ukáže aj v Európe. Predávať sa zatiaľ nebude, ide len o ukážku a promo. Info zverejnil to nemecký portál EFIEBER a používateľ Andre Fink na sieti X.

Cybertruck v Európe I Foto: Tesla
Cybertruck I Foto: Tesla

Dátum a miesta

Vieme, že nerezový pickup truck príde do najväčšieho distribučného centra Tesly v EÚ – Holzgerlingen, Nemecko a bude tiež vystavený vo futuristickom lobby fabriky Giga Berlin neďaleko hlavného mesta.

Fabrika sa nachádza konkétne v mestečku Grunheide v spolkovom štáte Brandenbursko, hneď vedľa diaľnice. Dátum príchodu a dobu vystavenia Tesla nezverejnila, vieme len, že to bude na “jar 2024”.

Tesla distribučné centrum Holzgerlingen v Nemecku I Zdroj: X/Moritz Leicht
Tesla distribučné centrum Holzgerlingen v Nemecku I Zdroj: X/Moritz Leicht

Nádhernú futuristickú lobby/vestibul fabriky môže navštíviť ktokoľvek. Môžete si tu dať kávu, ktorú vám zadarmo urobí “kaviarenský” robot. Podobného robota nájdete aj na autobusovej stanici Nivy v Bratislave.

Ďalej si v tomto lobby môžete pozrieť samozrejme Teslu Model Y, ktorá sa tu od začiatku vyrába a Tesla tu vystavuje aj prototyp svojho humanoidného robota Tesla Optimus, ktorého sme vám nedávno predstavili v článku.

Bude sa v Európe predávať?

Oficiálny predaj Cybertrucku v Európe je stále veľkou neznámou, viac-menej veľmi nepravdepodobné. Tesla sa k tomu oficiálne ani raz nevyjadrila. Elon Musk na platforme X oznámil, že homologizovať Cybertruck pre čínsky trh by bolo “veľmi obtiažne”. Z toho usudzujeme, že v súčasnom dizajne ho v Európe neuvidíme.

Sú však súkromné iniciatívy, napríklad Elon Club CZ a ďalšie osoby a organizácie, ktoré sa snažia auto do Európy dostať po vlastnej osi, teda ako individuálny import. Takto dovezený Cybertruck bude samozrejme pútať obrovskú pozornosti, avšak nebude veľmi praktický pre denné použivanie. Bude mať nabíjací port NACS/Tesla, ktorý sa v Európe už takmer nevyskytuje.

Ďalší problém je, že Tesla neodblokuje auto určené pre americký trh pre nabíjaciu sieť Supercharger v Európe.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.