PROTOTYP MODEL Y JUNIPER VIDENÝ V ŠPANIELSKU NAZNAČUJE BLÍZKY PRÍCHOD NA TRH

Tesla Model Y Juniper, teda faceliftovaná verzia, bola zachytená na diaľnici v Španielsku. Čo od nej očakávame?

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Model Y Juniper v Španielsku

Facliftovaný Tesla Model Y s pracovným názvom Juniper bol údajne videný na diaľnici v meste Meteró neďaleko Barcelony v Španielsku.

Konkrétne fanúšik na sieti X Eduardo Marcos zachytil vozidlo pripomínajúce Model Y so zahalenou zadnou časťou. To naznačuje blízky príchod na európske trhy.

Čo prinesie “Juniper”

Facelift najpredávanejšieho osobného vozidla na svete (za rok 2023) je na spadnutie. Čakajú naňho mnohí potenciálni zákazníci Tesly a príchod na trh je podľa všetkého blízko. Tesla zatiaľ nič nepotvrdila, no o novinkách Tesly sa bežne dozvedáme od fanúšikov po celom svete.

Od Juniper očakávame výrazný evolučný posun, presne ako tomu bolo v prípade staršieho Modelu 3 na Model 3 Highland.

V prípade Y Juniper ide teda o nový dizajn prednej a zadnej časti, svetelnú lištu cez celý zadok (rozdiel oproti Highland), a ďalej tu čakáme výraznejšie zmeny v interiéri a dokonca v pohonnej sústave.

Render Tesla Model Y Juniper I Not A Tesla App

V interiéri sa s najväčšou pravdepodobnosťou prejde na riadenie bez akýkoľvek páčok pod volantom. Všetky funkcie prejdú na volant a do displeja. Vzadu pribudne zadný displej a tiež svetelný RGB pásik, či kvalitnejšie materiály a ich spracovanie. V rámci interiéru spomenieme ešte omnoho lepšie odhlučnenie od podvozka a celkovo z okolia.

Nakoniec môžeme spomenúť lepší, mäkší podvozok DACC po vzore Highlandu a dokonca sa špekuluje prvýkrát o vzduchovom podvozku pre Model Y. Zmeny sa majú podľa špekulácií fanúšikov týkať aj batérie. Má pribudnúť až 90 kWh verzia s dojazdom vyše 700 km.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.