CYBERTRUCK V JAZERE PRI BRATISLAVE IHNEĎ UROBIL PORIADNY ROZRUCH!

Elektrický oceľový pickup Tesla Cybertruck sa prvýkrát ukázal na Slovensku. V Bratislave strávil víkend a zároveň urobil rozruch v miestnom jazere.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Cybertruck prvýkrát na Slovensku

Cybertruck z českého projektu Cybertruck.cz sa prvýkrát ukázal na Slovensku, a to konkrétne v Bratislave a v jej okolí. Prišiel na predstavenie medzi pozvaných hostí spoločnosti DriveTesla.sk a na niekoľko ďalších akcií. Nabíjal sa aj na stanici Tesla Supercharger v bratislavskom Auparku, samozrejme cez redukciu konektora NACS-CCS2.

Tento prvý kus elektrického pickupu v ČR je zároveň jedným z prvých v Európe. Aktuálne sa pracuje na jeho homologizácii a posledné úpravy pre potreby oficiálneho prihlásenia do evidencie vozidiel. Oficiálne sa v Európe kvôli jeho ostrým hranám predávať nemôže, avšak môže si ho ktokoľvek individuálne doviezť, pokiaľ vie, ako na to.

Táto misia nie je jednoduchá a dlhé mesiace na ňom pracovala skupina nadšencov zo združenia Elon Club CZ. Nedávno priniesla Cybertruck do Európy aj samotná Tesla, išlo však len o statickú ukážku v predajniach.

Prekvapenie v jazere

Hneď v prvý deň návštevy urobil Cybertruck poriadny rozruch. Majiteľ sa rozhodol v jazierku Malé Košariská v Dunajskej Lužnej otestovať tzv. Wade Mode. Ide o funkciu brodenia v hlbokej vode až do 81 cm hĺbky, čo je funkcia integrovaná do Cybertrucku od výroby. Aktivovanie tohto režimu trvá približne 10 minút a zahŕňa kompletné zatesnenie batérie a ďalších kritických komponentov proti vode.

Na nevhodnom podloží pri výjazde z vody však Cybertruck aj kvôli svojej vysokej hmotnosti sadol do štrku a zapadol v ňom. Pomáhať mu muselo niekoľko ľudí, ktorí odhrabávali štrk, pod kolesá ukladali drevené dosky, či tlačili vozidlo zozadu. Vozidlo sa napokon podarilo vyslobodiť.

Okolo celej scény stáli a prizerali sa desiatky ľudí, niektorí majiteľa tvrdo kritizovali a celý akt si natáčali. O reklamu tak má vozidlo postarané.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.