SMART SA VRACIA AKO STREDNE VEĽKÝ ELEKTRICKÝ CROSSOVER. CHCE KONKUROVAŤ TESLE MODEL Y!

Smart, známy svojimi ultra-kompaktnými mestskými autami, sa vracia s novým päťmiestnym elektrickým crossoverom, ktorý má konkurovať najpredávanejšiemu Tesle Model Y.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Vstup do mainstreamu

Smart, známy svojimi ultra-kompaktnými mestskými autami, sa vracia s novým päťmiestnym elektrickým crossoverom, ktorý má konkurovať najpredávanejšiemu ev Tesle Model Y. Spoločnosť, ktorá vznikla ako spoločný projekt značiek Swatch a Mercedes-Benz, si dala za cieľ priniesť ľahko prispôsobiteľné autá do mestského prostredia. Nové modely Smart #5 Summit Edition a #5 Premium+ boli predstavené v Byron Bay, Austrália, a úplne sa odklonili od konceptu mikroauta v prospech konvenčnejšieho dizajnu a high-tech interiéru.

Interiérové inovácie

Nový model Smart #5 ponúka priestor pre piatich dospelých, niečo batožiny a má robustný off-roadový štýl, ktorý určite zaujme. Dirk Adelmann, CEO Smart Europe, uviedol:

Sme radi, že môžeme svetu predstaviť naše vôbec prvé prémiové SUV strednej triedy, úplne nový smart #5. S týmto novým vozidlom expandujeme do nového segmentu trhu, čo odráža náš záväzok ku kvalite, inováciám a riešeniu vyvíjajúcich sa potrieb našich zákazníkov… Toto vozidlo predstavuje nielen novú úroveň prémiovosti pre smart, ale aj príležitosť preskúmať nové možnosti v oblasti elektrickej mobility.

Dirk Adelmann, generálny riaditeľ smart Europe

Zdroj: Smart

Najväčší Smart doteraz

Exteriér modelu Smart #5 zahŕňa svetelnú lištu na streche, elektrický prívesný záves a voliteľný balík „Adventurers’ Collection“, ktorý obsahuje ochranu podvozku, nosič na streche, bočné stúpačky, bočnú tašku a dokonca aj únikový rebrík na ľahší prístup k výbave na cestovanie.

Komfort a úložný priestor

Model Smart #5 tiež ponúka možnosť nastaviť všetky sedadlá na vytvorenie kráľovského, manželského alebo jednolôžkového priestoru na spanie v kabíne. Má 34 úložných priehradiek, 72-litrový frunk a až 1 530 litrov úložného priestoru pod zadným vekom, aby ste sa cítili ako doma aj počas kempovania.

Zdroj: Smart

Výkon a dojazd

Smart #5 je vybavený 800V, 100 kWh batériou so „supernabíjacou funkciou“ (4C), ktorá umožňuje nabitie z 0 na 70% kapacity za len 15 minút. Vozidlo ponúka dojazd až 740 km (viac ako 450 míľ) na CLTC cykle. Cena zatiaľ nebola oznámená, ale vedúci pracovníci spoločnosti Smart naznačili počiatočnú cenu pod 50 000 eur na Auto China.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.