CENY NABÍJANIA ELEKTROMOBILOV V SIETI GREENWAY + ROAMING V ZAHRANIČÍ

Prinášame vám prehľad cien nabíjania v sieti rýdzo slovenského operátora nabíjacích staníc Greenway. Ide o zástupcu “Big 3” slovenskej nabíjacej infraštruktúry.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ceny nabíjania v sieti Greenway

Greenway má jednu z najväčších sietí nabíjacích bodov pre elektromobily na Slovensku. Len za prvý štvrťrok 2024 pribudlo v tejto sieti 22 nových nabíjacích bodov na Slovensku. Prinášame Vám ceny nabíjania v sieti Greenway.

Nabíjací hub Greenway Bory Mall I Foto: Mojelektromobil.sk
Nabíjací hub Greenway Bory Mall I Foto: Mojelektromobil.sk
Jednorazové nabíjanieEnergia StandardEnergia PlusEnergia Max
AC€0,46€0,39€0,29€0,19
DC
do 100 kW
€0,70€0,59€0.49€0,39
UFC
nad 100 kW
€0,85€0,69€0,59€0,49
Mesačný poplatok€0€9,90€29,90
Predplatený objem0 kWh30 kWh100 kWh

Tzv “parkovné” alebo “stojné” sa v sieti Greenway účtuje po minútach po uplynutí určitej doby, bez ohľadu na to či elektromobil ešte nabíja alebo už nie. Neúčtuje sa však pre AC nabíjacie body medzi 20:00 a 8:00 ráno nasledujúceho dňa, čo je výhodou pre rezidentské nabíjanie počas noci.

Letná akcia 2024

V letnej akcii majú programy Plus a Max navýšený počet voľných kWh o 50%. Teda Plus má počas júla a augusta namiesto 30 až 45 kWh a Max má namiesto 100 až 150 kWh. Akciu si treba aktivovať v klientskej zóne kódom “LETO2024“.

Roaming v zahraničí a na Slovensku

Roaming môžu klienti využívať v 25 krajinách. Pri programe Energia Plus a Energia Max sú ceny nabíjania v roamingu Greenway rovnaké ako ceny na Slovensku. Cez službu národný roaming sa dá nabíjať v sieti ZSE Drive s kartou Greenway.

Pri využívaní zahraničného roamingu alebo národného roamingu (nabíjanie u domácich partnerov ako ZSE Drive) platí, že objem nabíjania v kWh v roamingu nesmie počas obdobia dvoch mesiacov presiahnuť objem nabíjania v domácej sieti Greenway o 50% alebo presiahnuť 1000 kWh. Na toto si treba dať pozor, najmä ak si chcete aktivovať program práve kvôli roamingu.

Zaujímavosťou je, že Greenway svoj roaming rozširuje nielen partnerstvom so zahraničnými sieťami ale otvára v zahraničí aj vlastné nabíjacie stanice. V Chorvátsku už má dve v meste Ivanec (2×150 kW) a čoskoro má pribudnúť dalších 5: v Záhrebe, Slunji a Omiši.

Pozn. red: Tento článok nie je platená spolupráca so spoločnosťou Greenway Infrastructure.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.