GREENWAY POSTAVIL V BRATISLAVSKOM NÁKUPNOM CENTRE NOVÝ NABÍJACÍ HUB

GreenWay postavil v nákupnom centre v Bratislave ultrarýchly nabíjací hub s výkonom do 200 kW. Nabije sa tu až 9 elektro áut súčasne.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

GreenWay postavil v nákupnom centre Bory Mall nový ultrarýchly nabíjací hub pre elektromobily a plug-in hybridy. Nabije sa tu až 9 elektro áut súčasne maximálnym výkonom do 200 kW. Ide o doplnenie nabijacích možností v nákupnom centre k už existujúcej stanici ZSE Drive.

Ultrafast nabíjací hub GreenWay

Nový nabíjací hub GreenWay už je postavený, včera prebiehala jeho záťažová skúška. Oficiálne pre verejnosť je nabíjací hub GreenWay v Bory Mall spustený od dnes, od štvrtka 14.12.2023. Celkovo sa tu nabije až 9 elektromobilov, počet a výkony jednotlivých nabíjacích stojanov je nasledovný:

  • 2x 200 kW DC I 2x 150kW DC I 1x 25 kW DC I 2x 100 kW DC I 2x 50 kW DC


V mesiaci december zároveň do siete Greenway pribudlintieto stanice:

  • Trenčín: Mercedes-Benz Trenčín (upgrade na 125 kW)
  • Bratislava: Národná rada SR (24 kW)
  • Rusovce: Ponteo Activity Park (22 kW)

Ku 1.1.2023 dosahoval počet GreenWay nabíjačiek na Slovensku číslo 260 (rok predtým to bolo 124), resp. 425 nabíjacích bodov (oproti 248). Okrem Slovenska má spoločnosť významné zastúpenie aj na území Poľska.


Najviac nabíjačiek na Slovensku je v BSK

Stav a počet nabíjacích staníc a nabíjacích bodov v SR pravidelne sleduje a aktualizuje agentúra SEVA. Ku koncu 2.štvrťroka 2023 ich bolo 1 660 na 694 lokalitách. Najväčší podiel (21%) staníc má podľa očákavaní na svojom území Bratislavský samosprávny kraj (BSK).

V BSK je dlhodobo najvyšší počet elektromobilov na Slovensku a najväčšia kúpna sila populácie. Včera sme vás informovali o 3 nových nabíjacích huboch IONITY, ktoré budú v blízkej budúcnosti vybudované na slovenských hlavných tranzitných ťahoch.

Počet nabíjacích stanic pre elektromobily na Slovensku Q2 2023 I Zdroj: SEVA
Počet nabíjacích stanic pre elektromobily na Slovensku Q2 2023 I Zdroj: SEVA

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.