PORSCHE PREDSTAVILO PLNE ELEKTRICKÝ MACAN EV S DOJAZDOM AŽ 613 KM

Porsche predstavilo revolučný plne elektrický Macan EV, športové SUV, ktoré združuje špičkový výkon, dojazd a elegantný dizajn. V tejto novej ére elektrifikácie prichádza Macan EV ako ďalší klenot v korune značky a má zohrať ešte väčšiu úlohu ako Taycan.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Zoznámte sa s plne elektrickým Porsche Macan EV

Nový Macan EV a Macan Turbo kombinujú štýl, výkon a praktickosť s dojazdom až 613 km. Elektrický Macan sa stáva hrdým členom Porsche elektrickej rodiny vedľa populárneho Taycanu. Očakáva sa, že Macan bude hrať veľkú úlohu pri prechode Porsche na elektrické vozidlá.

Macan EV predstavuje spojenie dizajnu, výkonu a praktickosti. S dojazdom až 613 km, rýchlym nabíjaním a elegantným exteriérom a interiérom, ponúka ideálnu kombináciu pre náročných športových nadšencov.

“Naším cieľom je ponúknuť s plne elektrickým modelom Macan najšportovejší model vo svojom segmente.”

Viceprezident produktovej línie Macan Jörg Kerne

Základný Macan EV s výkonom 402 koní a dojazdom 613 km prináša športový zážitok. S funkciou overboost dosahuje krútiaci moment až 479 N.m. Základný Macan má maximálnu rýchlosť 220 km/h.

Macan Turbo, s výkonom 630 koní, s krútiacim momentom 833 N.m zrýchli z 0 – 100 km/h za 3,3 sekundy. Hoci je rýchlejší, dojazd má o niečo menši a to 591 km. Maximálna rýchlosť sa zastaví na 260 km/h.

Oba modely majú 100 kWh batériu, ktorú vďaka rýchlemu nabíjaniu jednosmerným prúdom s výkonom až 270 kW Macan nabiješ z 10 % na 80 % za približne 21 minút. Pri 400V staniciach, kde vysokonapäťový spínač šikovne rozdelí batériu na dve časti pre efektívnejšie nabíjanie.

Porsche Macan EV (Zdroj: Porsche AG)

Športové auto vo svojej triede

“Dizajn jasne hovorí: Macan zostáva športovým vozidlom vo svojom segmente, a to aj v elektrickej podobe.”

Viceprezident Porsche Style Michael Mauer

Nový Macan EV uchvacuje svojím športovým, moderným dizajnom a dĺžkou 4 784 mm. S odporom vzduchu 0,25 je “jedným z najpriedušnejších SUV na trhu”. Nový Macan EV o niečo dlhší ako verzia s benzínovým pohonom. Má približne rovnakú výšku 1 622 mm, zatiaľ čo rázvor je dlhší o 86 mm.

Logo Porsche, umiestnené v strede 3D svetelného pásu dodáva SUV futuristický nádych. Svetlomety sú rozdelené na dve časti, plochá horná svetelná časť so štvorbodovými dennými svetlami je vkusne zakomponovaná do blatníkov vozidla. Elektrické SUV od Porsche ponúka možnosť vzduchového odpruženia s dvojitými tlmičmi (štandard v modeli Macan Turbo) a rovnako aj natáčanie zadnej nápravy.

Porsche Macan EV (Zdroj: Porsche AG)

Interiér

Nový Macan EV je určený pre pohodlné každodenné používanie, s dlhým dojazdom a priestranným interiérom. S väčším batožinovým priestorom si užijete výlety na maximum – až 540 litrov je k dispozícii v závislosti od modelu. A aby toho nebolo málo, Porsche tvrdí, že maximálna ťažná kapacita je až 200 kg. 

Interiér, ktorý nemožno zamieňať za nič iné ako Porsche, s kokpitom, ktorý sa plne sústredí na vodiča. Tu nájdete nielen fyzické ovládacie prvky, ale aj najnovší operačný systém od Porsche s až tromi obrazovkami. Voľne stojaci 12,6″ zakrivený prístrojový displej, inšpirovaný modelom Cayenne a s 10,9″ displejom infotainmentu. 

Cestujúci v Porsche majú teraz nový dôvod na nadšenie – prvýkrát si môžu prezerať informácie, upravovať nastavenia alebo streamovať obsah na ďalšej 10,9″ obrazovke. Pridáva aj head-up displej s virtuálnou realitou! Nový infotainment je postavený na Android Auto so systémom Porsche Communication Management.

Porsche Macan EV (Zdroj: Porsche AG)

Cena a očakávané dodávky

Cena modelu Porsche Macan EV sa bude začínať od 78 800 USD. Cena modelu Turbo bude mať odporúčanú maloobchodnú cenu 105 300 USD. V tejto sume nie je zahrnutý poplatok za doručenie vo výške 1 650 USD. Objednávky sú už otvorené, s dodávkami očakávanými v druhej polovici roka.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.