SUPERCHARGER PRI AUPARKU JE OBSADENÝ. ČO TERAZ?

Bratislavský Tesla Supercharger pri Auparku je jeden z najvyťaženejších na Slovensku. Na nabíjanie ho často využívajú aj vodiči a vodičky Tesla elektromobilov zo zahraničia.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Nabíjanie v Auparku

Bratislavský Tesla Supercharger pri Auparku je jeden z najvyťaženejších na Slovensku. Na nabíjanie ho často využívajú aj vodiči a vodičky Tesla elektromobilov zo zahraničia.

Neraz sa stáva, že všetky nabíjacie body sú obsadené. Tesly tak musia čakať na uvoľnenie stojanu aby si mohli dobiť batériu.

Tesla Supercharger pri Auparku v Bratislave | Foto: Miroslava Vermeiren

Napriek tomu, že Superchargery patria do kategórie ultra-rýchlych nabíjacích bodov, niektorí majitelia nechávajú svoje vozidlá nabíjať veľmi dlho. Napríklad ak nabíjajú až do 100%, keďže pri stave nabitia nad cca 80% sa rýchlosť nabíjania prudko znižuje. Preto sa stáva, že čakacie doby môžu byť aj 5, 10 aj 15 minút. 

Čo ak sa však vodič/ka ponáhľa a nechce krúžiť okolo Auparku? Hneď vedľa Superchargeru sú len parkovacie miesta pre ZŤP a teda tam zastať a čakať nemôžu.

Našťastie, na nabíjanie sú v Auparku aj iné možnosti.

ZSE Drive, Greenway, ejoin

V podzemnej garáži a v parkovacom dome v Auparku nájdu elektromobilisti a elektromobilistky nabíjacie body od ZSE Drive, ejoin aj Greenway. 

ZSE Drive má v podzemnej garáži dva rýchlonabíjacie stojany, každý s konektorom CCS (175 kW a 350 kW) a CHADEMO (60 kW). A až 4 AC stojany s normálnou rýchlosťou nabíjania 22 kW.

ZSE Drive nabíjanie v Auparku | Foto: Miroslava Vermeiren

Greenway, ktorý nedávno otvoril v Bory Mall veľký nabíjací hub, prevádzkuje na prvom poschodí parkovacieho domu v Auparku 7 DC nabíjacích bodov: 2 x CCS 25 kW, 2 x CHADEMO 25 kW, 1 CCS 150 kW, 1 CHADEMO 150 kW a jeden Type 2 Mennekes 22 kW. Ďalších 5 AC (22 kW) nájdeš v podzemnej garáži pod Aupark Tower.

V podzemnej garáži nájdeš aj 6 AC (22 kW) nabíjacích bodov od ejoin. Majú tam tiež jeden stojan s 60 kW CCS alebo 60 kW CHADEMO.

ejoin nabíjacie body v Auparku | Foto: Miroslava Vermeiren

BONUS:

Na čerpacej stanici OMV vedľa Auparku boli nedávno vybudované dva nové ultrarýchle stojany OMV eMotion. Tieto poskytujú až 4 nabíjacie body CCS (do 300 kW).

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.