DACIA DUSTER 2024: AKÉ MOTORY PRINÁŠA?

Dacia, pod Renaultom, oživuje svoju popularitu s úpravami na Dusteri pre rok 2024. Táto cenovo dostupná rumunská značka drží krok s trendmi a pridáva sofistikovaný šmrnc svojmu obľúbenému SUV.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Duster 2024 dizajn

Nový Duster vyzerá robustnejšie a sofistikovanejšie, no stále sa drží svojej jednoduchej podstaty, čo ho robí cenovo dostupným pre širšiu verejnosť. Pri dĺžke 4343 mm je takmer rovnako veľký ako jeho predchodca, ale vďaka modernizovanej architektúre získava viac priestoru pre cestujúcich a batožinový priestor. Preberá motív “Y” pre svetlá a má kľučky zadných dverí integrované do C-stĺpikov.

Zdroj: Dacia

Interiér

Interiér je jednoduchý, ale praktický. Tvrdé plasty sľubujú odolnosť, zatiaľ čo digitálny prístrojový panel a dotykový displej dodávajú moderný nádych. Ako bonus je tu aj voliteľné dvojlôžko na zadných sedadlách, ktoré sa rozloží so stolíkom a odkladacím priestorom – ideálny pre cestovateľov alebo tých, ktorí radi oddýchnu aj na cestách. Na volante sú stále tradičné tlačidlá. Po stranách obrazoviek sa nachádza držiak na smartfón, ktorý je dnes už bežnou črtou značky Dacia.

Zdroj: Dacia

Pohon

Ale čo sa týka pohonu, nový Duster nám prináša viac možností. Od mild-hybridného motoru po pohon na skvapalnený ropný plyn, Dacia nezabudla na variabilitu. Nový hybridný model s kombináciou benzínového motora, elektromotorov a batérie sľubuje nižšiu spotrebu paliva a viac času v elektrickom režime, najmä v meste. Duster 2024 je stále vášnivým terénnym vozidlom. S vysokou svetlou výškou, šikovnými nájazdovými a výjazdovými uhlami a systémom rýchlosti pri zjazde z kopca, vás tento SUV zavedie k miestam, kam sa iné neodvážia.

Základné info

Dĺžka: 4343 milimetrov (skoro rovnako dlhý ako jeho predchodca)
Svetlá výška: 217 mm pre model AWD
Objem batožinového priestoru: 472 litrov
Nosnosť strešného nosiča: 80kg
Displeje: 17” prístrojový panel a 10,1” dotykový displej 
Konektivita: 4x USB port a podpora Android Auto a Apple CarPlay
Motory: 
1,6-litrový benzín s automatickou prevodovkou a dvoma elektromotormi
1,2-litrový mild-hybridný trojvalcový benzín so 48V elektromotorom
1,0-litrový trojvalcový benzínový motor s turbodúchadlom a kompatibilný s pohonom na LPG spojený so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou

Zdroj: Dacia

Záver

Tretia generácia Dusteru sa chystá na trh a sľubuje viac než len cenovo dostupné SUV. Má sa začať predávať budúci rok. S hybridným pohonom a ďalšími vylepšeniami bude tento model pravdepodobne pokračovať v úspechu svojich predchodcov.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.