TESLA POTICHU PRIPRAVUJE ZADOKOLKU MODEL 3 S VEĽKOU BATÉRIOU!

Tesla potichu pripravuje verziu Modelu 3, ktorý dáva pravdepodobne najväčší zmysel pre väčšinu potenciálnych zákazníkov.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Model 3 RWD s veľkou batériou

Tesla potichu pripravuje verziu Modelu 3, ktorý dáva pravdepodobne najväčší zmysel pre väčšinu potenciálnych zákazníkov. Verzia Longe Range (väčšia batéria) a s pohonom len zadnej nápravy. Doteraz bolo možné si objednať len verziu Standard Range s malou ~60 kWh batériou, čo znamenalo pohon len zadných kolies, alebo verziu All-Wheel Drive (4×4) s väčšou ~82 kWh batériou.

Aj keď táto verzia zatiaľ nie je v základnej konfigurácii Modelu 3, informácia o zadokolke s veľkou batériou sa objavila na webe Tesly, konkrétne na stránke so spotrebami energií všetkých verzií všetkých modelov Tesla.

Tesla Model 3 SR | Foto: huntinspeed | Gabriel Bezuška

Čo vravia čísla

Poďme na konkrétne čísla. Tesla uvádza, že táto verzia elektromobilu bude mať pohotovostnú hmotnosť 1810 kg a kombinovanú spotrebu energie na úrovni 14,4 kWh/100 km.

Nakoľko je hmotnosť nižšia ako u verzie SR RWD a spotreba vyššia ako verzia LR AWD, nedávajú tieto čísla príliš zmysel. Ide tak buď o chybu na stránke Tesly, alebo bude firma tieto údaje ešte upravovať.

V praxi by táto konfigurácia znamenala výrazne vyšší dojazd ako verzia Standard Range, dokonca najvyšší dojazdu Modelu 3 zo všetkých jeho verzií (s menšími kolesami).

S najväčšou pravdepodobnosťou to bude zároveň znamenať nižšiu cenu, teda niekde medzi základnou verziou a verziou Long Range AWD. Len nedávno takúto verziu Tesla predstavila v Modeli Y, takže ide o logický krok. Čo povieš na túto ponuku? Zvážil by si takúto konfiguráciu?

Zdroj: Tesla

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.