TESLA MODEL Y SA STALA NAJPREDÁVANEJŠÍM AUTOM V EURÓPE

Toto je prvý krát, čo športovo-úžitkové vozidlo Tesla vedie rebríčky v Európe.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Tesla Model Y ako najpredávanejšie auto v EU

Tesla Model Y sa stáva najpredávanejším autom v Európe a pravdepodobne si prvenstvo ešte nejakú dobu udrží. V priebehu uplynulých rokov sa Tesly často stávali najpredávanejšími vozidlami na niektorých trhoch, nikdy sa ale nestalo, že by sa na čelo rebríčka dostali na celom európskom kontinentne. Agentúra Reuters oznámila tento úspech, ktorý vyplýval z nových údajov o registrácii áut, ktoré zverejnila spoločnosť JATO Dynamics:

This is the first time that Tesla’s sports utility vehicle has led the rankings in Europe, London-based JATO Dynamics said on Wednesday as 29,367 Model Y cars were registered last month, up 227% from last year.

Toto je prvýkrát, čo športovo-úžitkové vozidlo Tesla vedie rebríčky v Európe, uviedla londýnska JATO Dynamics, keďže minulý mesiac bolo zaregistrovaných 29 367 áut Model Y, čo je o 227 % viac ako v minulom roku.

Zdroj: Tesla

Ktoré autá skončili na druhom a treťom mieste?

Ako sme písali, tak Tesla Model Y obsadila prvé miesto. Na druhom mieste skončil Peugeot 208 a na tretie miesto najpredávanejších áut v septembri sa dostala Dacia Sandero od Renaultu. Spomínaný Peugeot aj Dacia sú výraznelacnejšie autá ako Model Y od Tesly. Tesla sa dokázala dostať na prvé miesto aj vďaka širšej dostupnosti, pretože Tesla zvýšila výrobu v Giga Berlín. Na konci septembra dosiahla Gigafactory Berlín produkciu 2 000 vozidiel Modelu Y za týždeň.

Zdroj: Tesla

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.