BRATISLAVA DOSTANE DRUHÝ TESLA SUPERCHARGER! JEDNA LOKALITA VŠAK Z PLÁNOV ZMIZLA

Bratislava dostane druhý Tesla Supercharger v severovýchodnej časti mesta. Jedna lokalita však z plánov zmizla.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Druhý Supercharger v Bratislave

Tesla poteší slovenských majiteľov Tesiel a iných značiek elektromobilov. Na svojom webe totiž dnes zverejnila novú lokalitu pre ultrarýchlu nabíjaciu stanicu v sieti Tesla Supercharger.

Jedna stanica sa nachádza už niekoľko rokov v bratislavskom Auparku, pričom ide o jediný vyťažený Supercharger na Slovensku. Nachádza sa na medzinárodnom tranzitnom ťahu a v/okolo Bratislavy sú najviac koncentrovaní slovenskí majitelia Tesiel.


Pravdepodobne v Avione

Tesla zverejnila novú lokalitu, ktorá nie je presne určená, avšak nachádza sa v severovýchodnej oblasti mesta a po priblížení sa značka nachádza na parkovisku obchodného centra Avion.

Práve v tejto lokalite pred pár dňami otvoril svoj 600 kW nabíjací hub aj prevádzkovateľ Ejoin a svoj hub ultrarýchleho nabíjania tu má aj ďalší veľký hráč GreenWay Infrastructure.


Supercharger Žilina v nedohľadne

O druhej bratislavskej lokalite sa neoficiálne hovorí už viac ako rok, keďže Supercharger v Auparku je zastaralý a poskytuje nízky nabíjací výkon. Až teraz ju však Tesla verejne zaradila medzi plánované lokality. Termín spustenia taktiež nie je známy. Zo skúsenosti vieme, že od zobrazenia na mape po oficiálne spustenie to môže trvať aj pár rokov.

Zároveň máme smutnú správu pre slovenských elektromobilistov. Lokalita Supercharger Žilina, ktorá takisto bola na verejej mape Tesly medzi plánovanými lokalitami, z nej teraz bola vymazaná. Nie je jasné, či a kedy Žilina svoj Supercharger dostane.

Supercharger na Slovensku

Sieť Tesla Supercharger na Slovensku dnes pozostáva z 5 nabíjacích lokalít po celej krajine – Košice, Demänová, Kaskády, Trenčín a Bratislava. Naposledy bola otvorená lokalita Trenčín s 8 stojanmi 3. generácie.

Očakáva sa, že táto nová lokalita v Bratislave bude disponovať nabíjacími stojanmi 4. generácie s garantovaným výkonom 250 kW na každý stojan, s platobným terminálom a prístupom pre všetky značky elektromobilov.

Tesla Supercharger Trenčín I Foto: Tesla Owners Slovakia

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.