OPENAI ODOVZDÁVA KONTROLU SAMOVI ALTMANOVI. ZÍSKA NIEKOĽKO MILIARDOVÝ PODIEL!

OpenAI, kedysi nezisková organizácia, sa transformuje na ziskovú korporáciu. Tento krok, ktorý sa môže zdať v rozpore s jej pôvodným poslaním.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Z neziskovky na miliardový biznis

OpenAI, kedysi nezisková organizácia, sa transformuje na ziskovú korporáciu. Tento krok, ktorý sa môže zdať v rozpore s jej pôvodným poslaním vyvíjať bezpečnú a prospešnú umelú inteligenciu pre ľudstvo, vzbudzuje veľa otázok.

Altman dostane gigantický podiel

Generálny riaditeľ Sam Altman získa v novom subjekte podiel v hodnote neuveriteľných 150 miliárd dolárov. Tento krok ho katapultuje medzi najbohatších ľudí na svete a vyvoláva debaty o budúcnosti etického vývoja AI.

Zdroj: Google | Sam Altman (vľavo), Elon Musk (vpravo)

Vlny odchodov

Reštrukturalizácia prichádza spolu s odchodmi kľúčových vedúcich pracovníkov, vrátane technologickej riaditeľky Miry Muratiovej a hlavného vedca Iľju Sutskevera. Tieto odchody vyvolávajú špekulácie o vnútornom napätí a zmene smerovania spoločnosti.

Muskove obvinenia

Budúcnosť spoločnosti je zatienená právnymi spormi so spoluzakladateľom Elonom Muskom, ktorý tvrdí, že OpenAI porušila svoje zakladajúce princípy. Muskove žaloby a verejné vyhlásenia poukazujú na rastúci rozpor medzi pôvodnými ideálmi OpenAI a jej súčasným smerovaním.

Mohlo by ťa zaujímať:

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.