CYBERTRUCK NA NOVOM HUBE EJOIN: NABÍJALI SME HO VYŠE 400 KW VÝKONOM!

Na otvorení najvýkonnejšieho nabíjacieho hubu na Slovensku od firmy Ejoin sme nabíjali Teslu Cybertruck. Prekvapil nás obrovský výkon, ktorý toto vozidlo do svojej batérie prijalo. Ide o svetový rekord.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Prvý 600 kW nabíjací hub na Slovensku

Dnes sme boli pozvaní na slávnostné otvorenie ultra-fast nabíjacieho hubu v Bratislave od firmy Ejoin. Disponuje najväčším výkonom na 1 konektor na Slovensku vôbec. Do auta môže poslať až 600 kW, samozrejme pokiaľ to manažment batérie elektromobilu povolí.

Okrem toho, že ponúka úplne nové, na Slovensku vyvinuté a vyrábané ultrarýchle nabíjacie stojany, poskytuje aj platobné terminály, a dokonca lounge v priestoroch miestneho nákupného centra OC Korzo v Bratislave.


400 kW nabíjanie Cybertrucku

Elektrický pickup truck Tesla Cybertruck od českej firmy Cybertruck.cz prišiel na slávnostné otvorenie hubu Ejoin v Bratislave samozrejme z dôvodu, aby upútal čo najväčšiu pozornosť. Za volantom Cybertrucku dokonca sedel svetoznámy slovenský cyklista Peter Sagan.

Ale poďme k veci. Cybertruck je známy tým, že ide o prvé vozidlo v histórii automobilky Tesla, ktoré je postavené na 800V architektúre.

Na 600 kW CCS nabíjacom stojane a konektore od Ejoin.eu dokázal do svojej batérie “narvať” energiu výkonom neuveriteľných 405 kW, čo ukazuje detail nabíjacej relácie z nabíjacieho stojana Ejoin. Vozidlo pritom prijalo max. výkon 403 kW pri rýchlosti nabíjania 1659 km/h.

Zdroj: Ejoin

Ide dokonca o rekord nabíjacieho výkonu, ktorý dokáže Cybertruck prijať. Tesla Cybertruck je na sieti Supercharger limitované na výkon 250 kW.

O takomto vysokom nabíjacom výkone sa hovorilo už dlho, no nikto to zatiaľ nepotvrdil, až do dnešného testu v Bratislave. Doteraz najvyšší nabíjací výkon Cybertrucku bol približne 330 kW.

Tento výkon nastal konkrétne pri 7% stave nabitia. Pri 99% nabití Cybertruck prijímal ešte 32 kW a batéria mala napätie 812V. Pozrite si celú nabíjaciu krivku v tejto relácie.

Mohlo by ťa zaujímať:

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.