ELON MUSK OZNÁMIL ÚSPEŠNÉ IMPLATOVANIE MOZGOVÉHO ČIPU NEURALINK DO ĽUDSKÉHO MOZGU.

V príspevku na X Elon Musk uviedol, že prvý výrobok od Neuralink bude názvaný “Telepathy”. Telepatia by podľa nehomumožnila ovládať váš telefón alebo počítač len pomocou myšlienok

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Úspešné implantovanie mozgového čipu

Miliardár, vizionár a generálny riaditeľ spoločností SpaceX a Tesla, Elon Musk, potvrdil, že mozgový čip od Neuralink sa úspešne dostal pod ľudskú kožu. A čo je najdôležitejšie, Musk vraví, že pacient sa “zotavuje dobre”. O tom, že Neuralink zháňa prvého ľudského záujemcu na implementáciu čipu, sme vás informovali pred pár mesiacmi.

Neuralink, spoločnosť zasvätená vytváraniu rozhraní mozog-počítač (BCI), začala svoju prvú klinickú skúšku. Zelená od FDA otvorila dvere pre ľudí s kvadruplegiou z dôvodu poranenia krčnej miechy alebo amyotrofickej laterálnej sklerózy (ALS). Začína to znieť ako sci-fi, však?

“Prvotným cieľom nášho BCI je poskytnúť ľuďom možnosť ovládať počítačový kurzor alebo klávesnicu len pomocou svojich myšlienok.”

Neuralink

Musk veľa informácií neodhalil

Musk, v tom typickom svojom štýle, nám neponúkol žiadne detaily, len nám povedal, že to funguje. Akože no big deal, človek má nový hardvér v hlave, a je to v pohode.

“Prvé výsledky ukazujú sľubnú detekciu neuronových impulzov”.

Elon Musk

Ako vždy, Muskova výslovnosť je rovnako tajomná ako samotný projekt. Je to akýsi mix vedeckej presnosti a vtipu, ktorý vytvára dojem, že genialita a zábava môžu existovať spoločne. 

Elon Musk zatiaľ drží karty blízko pri tele, čo sa týka svojho najnovšieho projektu a neuviedol žiadne ďalšie podrobnosti. Bez ďalších detailov o postupe a stave štúdie nám nezostáva nič iné, len čakať. Úspešné implantovanie čipu do mozgu môže pre jeho spoločnosť znamenať výrazný krok vpred.

Chirurgický robot, ktorý zavedie vlákna do mozgu | Zdroj: Neuralink

Telepatia

V príspevku na X Elon Musk uviedol, že prvý výrobok od Neuralink bude nazvaný “Telepathy”. Telepatia by podľa neho umožnila ovládať váš telefón alebo počítač len pomocou myšlienok.

S úctou k zosnulému britskému vedcovi s ochorením motorického neurónu (MND) dodal:

“Prvými používateľmi budú tí, ktorí stratili schopnosť používať končatiny. Predstavte si, že by Stephen Hawking mohol komunikovať rýchlejšie ako rýchlopisec alebo moderátor aukcií. Toto je cieľ.”

Elon Musk

Vstup do alternatívnej reality?

Ak by sa všetko podarilo, Musk tvrdí, že ich technológia by mohla jedného dňa ľuďom umožniť zažívať alternatívne reality. Ak to nie je príbeh zo sci-fi filmu, tak potom neviem čo. A myslíme si, že by to mohlo byť pekné, tak trochu vstúpiť do iného sveta, a nie len čítať o ňom v knihách.

Dokážu tieto zariadenia otvoriť bránu do alternatívnych realít pre nás všetkých? Máme pred sebou ďalší krok v ľudskej evolúcii, alebo len ďalší skvostný výmysel od chlapa, ktorý oživil elektromobilitu a vytvoril znovupoužiteľné vesmírne rakety?

Elon Musk | Zdroj: Google

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.