CYBERQUAD PRE DETI V USA ZAKÁZALI, TERAZ SA PREDÁVA V EU!

Automobilka Tesla ponúka v rámci svojej marketingovej stratégie množstvo oblečenia a produktov pre životný štýl, ako aj pre deti. Novinkou na európskych trhoch je takzvaný Tesla Cyberquad.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Nerezový Cyberquad pre deti

Automobilka Tesla ponúka množstvo oblečenia a produktov pre životný štýl a tentokrát prináša štvorkolku Tesla Cyberquad. Detská verzia hranatej nerezovej štvorkolky, ktorej prototyp Tesla ukázala na predstavení Cybertrucku v 2019. Táto malá štvorkolka sa odvčera predáva aj v EÚ trhoch, v Česku v prepočte za 1 929 eur. Je určená deťom vo veku 8-12 rokov a disponuje výkonom 350 W, 24 V 188Wh Li-ion baterkou, 19 km dojazdom a dosiahne max. rýchlosť 13 km/h. Maximálna nosnosť je 68 kg.

Tesla Cyberquad - nerezová štvorkolka pre deti I Zdroj: Tesla
Zdroj: Teslarati

V USA zakázaný produkt

Zaujímavé je, že Cyberquad sa v minulosti predával v Severnej Amerike, avšak tamojšie úrady pre jeho predaj zatrhli. Stalo sa tak 10 mesiacov po spustení predaja. Americká komisia pre bezpečnosť spotrebných produktov (CPSC) uviedla, pričom agentúra uviedla, že nespĺňa federálne normy pre štvorkolky pre mladistvých. Konkrétne komisia uviedla, že nespĺňa požiadavky pre mechanické odpruženie a maximálny tlak v pneumatikách a ďalšie regulácie pre štvorkolky pre mládež.

Zdroj: Tesla

Cybequad nie je hračka

CPSC zakázala predaj v USA krátko po tom, keď médiá zverejnili prípad prevrátenia štvorkolky po tom, ako ho riadila 36-ročná žena spolu s 8-ročným dieťaťom, pričom sa žena ľahko poranila. Nevieme, či tieto dve veci majú priamu súvislosť. Každopádne na nej dospelá žena nemala čo robiť, a už vôbec nie spolu s dieťaťom. Zdá sa, že úrad CPSC má výhrady hlavne kvôli kategorizácii produktu. Tesla ho zaraďuje medzi „hračky“ a úrad CPSC ho radí už medzi „štvorkolky pre mladistvých“. S touto kategóriou produktov sa už spája celá rada regulácií pre predaj, výrobu a distribúciu štvortkoliek vrátane výcviku šoférov, odporúčania pre vek a ďalšie.
Čo povieš na tento produkt? Kúpil by si ho svojej ratolesti?

Zdroj: Tesla

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.