BMW 3.0 CSL je oslavou 50. výročia M

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Jedinečné vo viacerých smeroch

Je vybavený najvýkonnejším radovým šesťvalcovým motorom, aký bol kedy použitý v automobile BMW M, ktorý je legálny pre cestnú premávku. Divízia BMW M performance odhalila dlho očakávaný a limitovaný 3.0 CSL. Model má jedinečný vonkajší dizajn a zvýšený výkon, čím zavŕši oslavu 50. výročia. BMW 3.0 CSL založené na aktuálnom variante BMW M4 G82, vzdáva hold legendárnemu 3.0 CSL „Batmobilu“ z roku 1973. Došlo k všestranným vylepšeniam aerodynamiky a jazdnej dynamiky. Model získava robustnejšiepodbehy kolies, veľký zadný spojler a objemnejšiu zadnú časť, ako aj novú kapotu a svetlomety z BMW M3.

Zdroj: BMW

Len pár kúskov

Motor 3.0 CSL produkuje výkon až 560 koní. Výkon je prenášaný na zadné kolesá a je riadený šesťstupňovou manuálnou prevodovkou. Využíva tiež aktívny M diferenciál, adaptívne M odpruženie a M karbon-keramické brzdy s rozmermi 400 x 38 mm vpredu a 380 x 28 mm vzadu. Exteriér 3.0 CSL nesie pretekársky vzhľad. Je lakovaný v bielej farbe Alpine s karbónovými pretekárskymi pruhmi. Žlté svetlomety majú referenciu na model BMW M4 GT3 (víťaza majstrovstiev jazdcov a tímov DTM 2022). Vyrobí sa len 50 áut 3.0 CSL – s číslami od 01/50 do 50/50 – pričom výroba potrvá približne tri mesiace v závode BMW v Dingolfingu v Nemecku. Automobilka žiaľ cenu ešte nezverejnila.

Zdroj: BMW

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.