NOVÝ SUPERCHARGER V ČESKU! TESLA STAVIA RÝCHLONABÍJAČKU NA DÔLEŽITOM ÚSEKU D1.

Tesla po dlhšej dobe rozširuje sieť ultrarýchlych nabíjacích staníc Supercharger u západných susedov. Ide o dôležitú lokalitu na českej D1 medzi Brnom a Prahou.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Supercharger na dôležitom úseku v Česku

Mestečko Rytířsko je neďaleko existujúceho Superchargera V2 v Humpolci (30 km), ktorý je historicky prvým Superchargerom v ČR a zároveň tŕňom v oku majiteľov Tesiel kvôli jeho vysokej obsadenosti a nízkemu nabíjaciemu výkonu (zdieľaných 150 kW). Naposledy Tesla v ČR rozširovala nabíjaciu sieť v Brne, kde rozšírila 8 existujúcich stojanov o 12 nových V4 stojanov s výkonom do 250 kW.

Fanúšik na sieti X zverejnil fotky z lokality a napísal, že na mieste bude nainštalovaných 12 stojanov V4. Supercharger V4 sa vyznačuje tým, že má dlhšie nabíjacie káble a displej s platobným terminálom, aby viac vyhovoval všetkým elektromobilom. Taktiež má omnoho mohutnejšie biele telo oproti Superchargerú 3. generácie. Nabíjací výkon je ztiaľ rovnaký.

Na Slovensku sa naposledy postavil Tesla Supercharger v Trenčíne s 8 stojanmi o výkone max 250 kW (V3) a ďalšiu lokalitu plánuje Tesla otvoriť v Bratislave. Čo povieš na túto novú českú lokalitu?

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.