TRETÍ SPOLUZAKLADATEĽ SPOLOČNOSTI APPLE PREDAL SVOJ 10% PODIEL LEN ZA $800 V ROKU 1976!

V roku 1976 urobil spoluzakladateľ spoločnosti Apple Ronald Wayne rozhodnutie, ktoré sa stalo jedným z najdiskutovanejších “čo ak” momentov v histórii biznisu.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Prišiel o stovky miliárd dolárov

Po iba 12 dňoch v spoločnosti predal svoj 10% podiel za 800 dolárov a odišiel od spoločnosti, ktorá sa neskôr stala technologickým gigantom s hodnotou miliárd dolárov. Dnes by jeho podiel mal hodnotu približne 345 miliárd USD! Wayne však v tom čase čelil oprávneným obavám, predovšetkým z finančných rizík spojených s ranými fázami spoločnosti.

Dôvod predaja

Ako jediný partner s osobným majetkom, ktorý mohol stratiť, Wayne sa rozhodol odísť kvôli neistote ohľadom schopnosti Apple splácať úvery. Hoci mnohí považujú jeho rozhodnutie za premárnenú príležitosť, Wayne nič neľutuje. Často uvádza, že stres z jeho zotrvania by mu mohol ublížiť na zdraví, a teraz spokojne žije na dôchodku vo veku 90 rokov.

Zdroj: Google | Steve Jobs (vľavo), Ronald Wayne (v strede), Steve Wozniak (vpravo)

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.