NAJOČAKÁVANEJŠIE AUTO ROKA TESLA MODEL Y “JUNIPER” ZACHYTENÁ NA VEREJNÝCH CESTÁCH

Očakávaný elektromobil Tesla Model Y “Juniper” sa pomaly odhaľuje verejnosti. V Kalifornii sa testuje na verejných cestách. Takto bude model vyzerať.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Tesla Model Y “Juniper”

Extrémne očakávaný elektromobil Tesla Model Y “Juniper” sa pomaly odhaľuje verejnosti. V Kalifornii ju Tesla testuje na verejných komunikáciách, a to naznačuje skorý príchod na trh. Môžeme ju očakávať v rukách zákazníkov odhadom o približne pol roka.

Mohlo by ťa zaujímať:

Čo je Model Y “Juniper”? Ako vieme, Tesla Model Y bol v roku 2023 najpredávanejší osobný automobil na svete, a to bez ohľadu na druh pohonu.

Prívlastok “Juniper” dostal jeho avizovaný facelift, teda vynovený Model Y, po vzore vynoveného Modelu 3 “Highland”. Zatiaľ vidíme len model zahalený v kamufláži.

Tesla Model Y “Juniper v kamufláži I Foto: Reddit/Sheffield712

Nádherné koncepty

Na základe faktu, že Model Y sa vyrába na rovnakej platforme ako Model 3 a na základe vynoveného dizajnu Modelu 3 Highland fanúšikovia vytvorili aj realistické koncepty Modelu Y “Juniper”. Porovnanie môžete vidieť nižšie.

Keď auto príde na trh, nebude sa oficiálne volať Juniper, ide len o pracovný názov. Oficiálne sa model bude pravdepodobne nazývať jednoducho “refreshed”, teda vynovený.

Tesla Model Y “Juniper – reálna foto vs koncept I Zdroj: X/Tesla Newswire/Luca Greco

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.