REVOLUČNÝ STARLINK MINI SO VSTAVANOU WIFI SA VÁM ZMESTÍ DO BATOHU

Starlink Mini je menšia, prenosná verzia štandardnej paraboly. Podľa certifikácie FCC (Federal Communications Commission) meria 28,9 x 24,8 cm, čo je zhruba veľkosť malého notebooku.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Špecifikácie a parametre

Oficiálne špecifikácie Starlink Mini: WiFi 5, 3 x 3 MU-MIMO. 1 Ethernet port s gumenou zástrčkou. Príkon: 12-48 V, až 60W, Barrel Jack. Kábel USB-C do Barrel Jack (predáva sa samostatne). 1,10 kg (2,43 lb) bez stojana. Stojan a adaptér sú súčasťou balenia.

Starlink Mini

Rýchlosť nového Starlink Mini

A nezabudnime ani na vstavanú WiFi, nie je potrebný žiadny ďalší externý smerovač! Stačí pripojiť Mini, nasmerovať ho na oblohu a  máte vysokorýchlostné internetové pripojenie, nech ste kdekoľvek. Sám Elon Musk propagoval Starlink Mini, dokonca zverejnil skóre testov rýchlosti, ktoré ukazujú jeho pôsobivú rýchlosť sťahovania 100 Mbps a rýchlosť nahrávania 11,5 Mbps. To je viac než dosť na to, aby ste streamovali v rozlíšení 4K, mohli uskutočňovať videohovory a  používali internet tak, ako ste zvyknutí.

Ak teda chcete využiť svoje internetové pripojenie na cestách (alebo vo vzduchu či na vode), Starlink Mini je pre vás výborným riešením. Predaj sa má začať čoskoro – v rozpätí mesiac až dva. 

A čo cena?

Ako sa Elon Musk vyjadril na platforme X,  Starlink Mini je približne polovičný oproti štandardnej parabole, rovnako aj cena bude polovičná. Zatiaľ čo verzia v plnej veľkosti momentálne stojí 499 dolárov, očakáva sa, že Mini sa bude predávať za približne 249,50 dolárov. Idete do toho?

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.