TESLA SPUSTILA VÝSTAVBU MEGATOVÁRNE V ČÍNE

Tesla oficiálne začala s výstavbou megatovárne v Číne, ktorá bude vyrábať megapacky na skladovanie energie

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Začiatok výstavby

Tesla oficiálne začala s výstavbou megatovárne v Číne, ktorá bude vyrábať megapacky na skladovanie energie. Kalifornská megafactory v Lathrope bola prvou špecializovanou továrňou spoločnosti na výrobu Megapackov, ktoré sa predtým vyrábali v Nevade. Táto továreň stále nabieha na svoju plnú kapacitu 40 GWh.

Začiatkom tohto roka Tesla oznámila plán vybudovať podobnú megatovárňu v Číne v spolupráci so šanghajskými orgánmi Lingang. Oficiálny podpis projektu sa uskutočnil koncom minulého roka. Pôvodne sa predpokladalo, že výstavba začne v druhej polovici roku 2023 a výroba v druhom štvrťroku 2024. Avšak projekt zaznamenal určité meškanie.

Zdroj: Tesla | Electrek

Koľko megapackov plánuje Tesla vyrábať

Aktualizovaný harmonogram teraz stanovuje začiatok výroby na prvý štvrťrok 2025. Hoci je to rok po pôvodnom pláne, stále ide o veľmi ambiciózny cieľ, pretože výstavba začala len nedávno.

Podobne ako v Kalifornii, aj v šanghajskej megatovárni plánuje Tesla vyrábať približne 10 000 megapackov ročne, čo predstavuje kapacitu 40 GWh. Nové výrobné centrum pomôže znížiť logistické náklady tým, že bude zásobovať projekty v Ázii a Tichomorí priamo z Číny, a nie z USA.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.