AUTOSALÓN NITRA 2023: OD MALÉHO SPRINGA PO ŠTVORKOLKU ZA 625 000€.

Na autosalóne sme mohli vidieť veľmi veľa rôznych kúskov. Do pozornosti by sme chceli dať, snáď jedno z najkrajších SUV, ktoré tu boli.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Eko-Trend naberá na sile

Na autosalóne v Nitre sme sa stretli s veľkým množstvom elektromobilov. Tento rok bolo jasné, že ekologický trend získava na sile. Elektromobily sa nám predstavovali vo všetkých možných tvaroch a veľkostiach, od malých mestských autíčok po robustné SUV. Niektoré elektrické autá dokonca zdraželi!

Foto: Michal Varga

Cena ktorá nás prekvapila

Hneď na začiatku sme sa stretli so zaujímavou správou – Dacia Spring, najdostupnejší elektromobil, zdražel! Ceny začínajú na 21 500€, čo je úplná zmena oproti pôvodnému cenovému rozpätiu. Malý Spring bol omnoho lákavejší, keď ste ho vedeli kúpiť za cca 18 000€. Všetci sme sa zhodli, že nie úplne rozumieme tomuto kroku, keďže najväčšia ev. automobilka ceny znižuje.

Foto: Michal Varga

Jedno z najdrahších vozidiel bola štvorkolka

Medzi automobilovými perličkami na autosalóne sa objavila aj štvorkolka Engler. Toto vozidlo vzbudilo obrovský záujem vďaka svojmu dizajnu, motoru z Audi R8 a aj cenovke vo výške 625 000€. Keď sme si toto vozidlo pozorne prezreli, neboli sme si istí, či je to ešte stále ATV, alebo už možno malý raketoplán, keďže táto vraj štvorkolka disponuje výkonom 1 100 koní…čo je viac ako má Bugatti Veyron.

Foto: Michal Varga

Chýbajúce hviezdy autosalónu

Aj keď sme videli množstvo skvostných áut, niektoré hviezdy predchádzajúcich rokov na autosalóne chýbali. Počítali sme s tým, že uvidíme viac exotických superšportovcov, no tentoraz sme sa museli uspokojiť s menej extravagantnými modelmi. Každopádne sme si mohli pozrieť pár autíčok, ktoré sa na eko vôbec nehrajú a tie tam priviezli https://www.hoffer-rent.sk/. Milovníci SUV a hranatých tvarov si prišli na svoje, keď si mohli obzrieť rovno dve Géčka od Mercedesu. Pre tých, ktorý radi v aute ležia priniesli Ferrari…

Foto: Michal Varga

A veľa ďalšieho…

Na autosalóne sme mohli vidieť veľmi veľa rôznych kúskov. Určite by si tu vybral každý, kto sa na tohtoročný autosalón v Nitre prišiel pozrieť. Na záver by sme chceli dať do pozornosti, snáď jedno z najkrajších SUV, ktoré tu boli. To patrí čínskej automobilke Voyah. Pri pohľade na toto auto by ste určite nepovedali, že pochádza z Číny. Voyah Free má naozaj krásne línie a maska vozidla nám trošku pripomína Maserati…možno práve preto klame svojim pôvodom.

Foto: Michal Varga

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.