KIA EV2: TOTO LACNÉ EV SA BUDE VYRÁBAŤ NA SLOVENSKU!

Kia na svojom Dni elektromobilov pred pár dňami ukázala nové modely!

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Nové modely Kia

Kia na svojom Dni elektromobilov pred pár dňami ukázala nové modely: menšie modely EV3 a EV4 a taktiež kompaktné SUV EV5. Informácie portálu Autocar však naznačujú ešte jeden veľmi zaujímavý elektromobil – Kia EV2.

Zdroj: Kia

Kia EV2

Toto auto sa má vyrábať v slovenskej fabrike pri Žiline a má ísť o najdostupnejšie e-auto od Kórejcov. CEO automobilky pre Autocar povedal, že je pre nich výroba cenovo dostupných EV veľmi dôležitá, hlavne pre EÚ trh. A špeciálne pre EÚ trhy sa pripravuje model EV2.

Parametre a cena

Aké parametre sa odhadujú? EV2 má byť subkompaktný model v segmente B. Patria tu vozy ako VW ID.2, Renault 5 alebo Citroen e-C3. EV2 má však byť o niečo drahší. Kým spomenuté modely cielia na cenu pod 25 000€ a majú byť na trhu v 2025, v súvislosti s EV2 sa spomína suma 28 400€ a príchod na trh až v 2026. Očakávať tiež môžeme platformu E-GMP s nižšou 400V architektúrou, čo samozrejme obmedzí aj nabíjací výkon.

Kia EV4 | Zdroj: Kia
Kia EV3 | Zdroj: Kia

Výroba na Slovensku

Autocar zistil, že EV2 spolu s jedným s dvojice EV3/EV4 sa má vyrábať v slovenskom závode Kia pri Žiline. Slovensko by tak malo zabezpečenú výrobu ďalších elektrických vozidiel a perspektív v meniacom sa auto priemysle.

Čo povieš na takýto model? Kúpil by si si dostupný mestský elektromobil od Kia Made in Slovakia?

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.