Nová švédska éra je tu.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Pôsobivý dizajn a aj výkon

Volvo, ktoré nedávno oznámilo, že do roku 2026 bude v Austrálii predávať výlučne elektrické autá, odhalilo nový a prepracovaný elektromobil, ktorý tento sľub podporuje – Volvo EX90. Volvo EX90 sa môže pochváliť niekoľkými pôsobivými funkciami, pričom bezpečnosť a technológie sú prvoradé, ako sa dá od značky očakávať. Hodnoty výkonu sú rovnako pôsobivé, ako jeho dizajn. Toto SUV produkuje výkon 380 kW (516 koní) z dvojmotorového hnacieho ústrojenstva. Veľké 7-miestne SUV dokáže zrýchliť z 0 na 100 km/h len za 5,9 sekundy.

Zdroj: Volvo

Krok vpred

Nové Volvo EX90 je napájané batériou s kapacitou 111 kWh. Dojazd je sľubovaný až na 600 km podľa WLTP. Nabiť batériu z 10 – 80 % dokážete za 30 minút. Palubný batériový systém tiež umožňuje obojsmerné nabíjanie, ktoré je u značky po prvýkrát. Luminar LiDAR systém pre pokročilú bezpečnosťobsahujúci 16 ultrazvukových senzorov, 8 kamerových modulov a 5 radarových systémov. Tie umožňujú EX90 vidieť v tme až 250 metrov dopredu. Je len veľmi krátkou otázkou času, kedy nám Volvo predstaví ďalšie menšie modely.

Zdroj: Volvo

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.