TESLA MODEL S PLAID DOSIAHLA NOVÝ REKORD NA ŠTVRŤ MÍLE! DOSIAHLA RÝCHLOSŤ VIAC AKO 260 KM/H.

Tesla Model S Plaid dosiahla nový rekord na štvrť míle! Dosiahla rýchlosť viac ako 260 km/h - aj keď bola poriadne "vyprataná".

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Najrýchlejšie sériové auto na svete!

Podľa definície sériového vozidla, je Model S Plaid pravdepodobne najrýchlejším sériovým autom na svete. Niektorí môžu argumentovať v prospech Rimac Nevera, ale to je vozidlo za 2 milióny dolárov s veľmi produkciou len 150 ks, v porovnaní s Modelom S Plaid za 90 000 dolárov, ktorý sa vyrába v desiatkách tisíc ročne. Do tejto diskusie môžeme zahrnúť aj Lucid Air Saphire, ktorý zvládne štvrť míle za 9 sekúnd a už predtým porazil Model S Plaid na drag stripe.

Zdroj: X @DragTimes | electrek

Rekord kvôli zníženej hmotnosti?

Tento konkrétny Model S Plaid dosiahol rekordný čas 8,56 sekundy na štvrť míle, ale treba spomenúť, že majiteľ znížil hmotnosť odstránením interiéru vozidla. Na druhej strane, prakticky všetky rekordy na štvrť míle sa dosahujú optimalizáciou rôznych faktorov, ako sú hmotnosť, teplota pneumatík a priľnavosť trate.

Bez ohľadu na to je pôsobivé vidieť prakticky sériové vozidlo za 90 000 dolárov, ktoré dosiahlo štvrť míle za 8,56 sekundy, bez úprav pohonného ústrojenstva. Takže, ak hľadáte spôsob, ako ohromiť susedov (alebo len získať titul “najrýchlejší v meste”) a zároveň disponovať elektrickým presúvadlom s množstvom batožinového priestoru, Tesla Model S Plaid je jasnou voľbou.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.