SUPERCHARGER V4 V BRNE JE SPUSTENÝ! JE TO JEDEN Z NAJVÄČŠÍCH UFC HUBOV V ČR

Nabíjacia lokalita Tesla Supercharger V4 v Brne je spustená. Ide o najväčší hub v ČR. Tesla plánuje rozšíriť sieť aj na Slovensku.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Supercharger V4 v Brne

Tesla spustila dlhoočakávaný nabíjací hub s 20 ultrarýchlymi nabíjacími stojanmi. Teda konkrétne išlo rozšírenie existujúcich 8 stojanov 3. generácie, ku ktorým firma teraz pridala ďalších 12 stojanov 4. generácie.

Každý z 20 stojanov poskytuje výkon max. 250 kW a je prístupný pre všetky značky elektromobilov s CCS konektorom. Pre Tesly je nabíjanie o niečo lacnejšie, ako pre iné EV.

Foto: IG/Martin Petráš

Najväčší UFC hub v ČR?

Tesla na tejto lokalite poskytuje teoreticly kumulovaný výkon 5 MW, vďaka čomu sa stáva jedným z najväčších rýchlonabíjacích hubov v Českej republike.

V praxi však prevádzkovatelia nabíjania nedržia maximálnu deklarovanú kapacitu. Sú za to obrovské poplatky od distribútorov elektriny a vyťaženosť nabíjacích staníc v tomto regióne je stále veľmi nízka.

Mohlo by ťa zaujímať:

Rozširovanie na Slovensku

Tesla plánuje rozšíriť sieť Supercharger aj na Slovensku. Na webe spoločnosti sa nachádza druhá Supercharger lokalita v hlavnom meste, pričom by sa mala nachádzať v areáli nákupného centra Avion.

Ako sme vás nedávno informovali, Tesla aktuálne upgraduje staré Superchargery V2 na najnovšie V4. Prioritou je nemecký trh, avšak podľa našich informácii v krátkodobom horizonte vymení aj 3 lokality 2. generácie na Slovensku.

Zdroj: Tesla.com

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.