SLOVENSKÝ LIDL INTEGROVAL NABÍJANJE ELEKTROMOBILOV DO APPKY. CENY SÚ FÉROVÉ

Slovenský Lidl integroval nabíjanie elektromobilov do jedinej aplikácie, ktorú používa naprieč Európou. Ceny sú nastavené férovo, avšak stále majú “tŕň v oku”.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Nabíjanie elektromobilov Lidl

Lidl je maloobchodný reťazec, ktorý sa na Slovensku najviac angažuje v prechode na udržateľnú energiu a v budovaní nabíjacej infraštruktúry pre elektromobily, či plug-in hybridy.

Teraz integroval nabíjanie priamo do svojej jedinej aplikácie Lidl Plus a nastavil veľmi zaujímavé ceny. Na novinku upozornil používateľ Vlado na platforme nearcharger.sk .

Dnes Lidl prevádzkuje 50 kW nabíjacie stanice na desiatkách pobočiek po celej krajine. Pred niekoľkými mesiacmi Lidl urobil rovnaký krok v Českej republike.

50 kW stanica Lidl Spišská Nová Ves I Foto: PlugShare

Nabíjanie v jedinej appke

Prehľad o nabíjacích staniciach Lidl, ich dostupnosti, type konektorov, výkone, ale aj o cenách nájdete v jedinej appke Lidl Plus, ktorú používate aj ako vernostnú kartu, či portál s kupónmi na nákupy v Lidli. Zároveň v tejto jedinej appke za nabíjanie elektromobilu zaplatíte a môžete ju takto používať kdekoľvek v Európe.

Stačí kliknúť na sekciu E-mobilita cez menu “Viac” v pravom dolnom rohu aplikácie. Ak chcete nabíjať napríklad v českom Lidli, či v inej krajine, je potrebné si najprv zmeniť región appky (Viac -> Nastavenia -> Krajina a jazyk).

Zaujímavé ceny

Lidl má na slovenskom trhu nabíjacie stanice už nejaký ten rok. Zo začiatku bolo nabíjanie úplne bezplatné. Neskôr firma stanice spoplatnila, čo bolo terčom dosť výraznej kritiky. Ceny boli 0,39€/kWh za DC a 0,24€/kWh za AC nabíjanie, plus vratný rezervačný poplatok 80€ za každú nabíjaciu reláciu.

Teraz Lidl nastavil ceny o trochu nižšie, konkrétne 0,29€/kWh za DC a 0,24€/kWh za AC. Vzhľadom na to, že ponúka iba 50 kW nabíjanie, by vyššie sadzby ani nedávali príliš zmysel. Lidl nastavil sumu 30€ za “predautorizáciu” nabíjania, ktorú vám vráti na účet do niekoľkých dní.

Nabíjacia sieť Lidl mala v januári 2022 len 10 verejných nabíjačiek. Dnes má k dispozícii pre elektromobilistov až 80 nabíjacích lokalít (všetky vo svojich predajniach) a aktívne pracuje na ďalších. Všetká energia, ktorú nabijete na stniciach Lidl, pochádza z obnoviteľných zdrojov energie.


Má nabíjanie aj konkurencia?

V rámci slovenských obchodných reťazcov je Lidl v budovaní nabíjacej infraštruktúry najaktívnejší. Okrem Lidlu je tu však aj Tesco, ktorý spolupracuje s GreenWay Infrastructure a tiež Kaufland, ktorý prevádzkoval v niektorých predajniach nabíjacie stanice vo vlastnej réžii, avšak nedávno všetky prešli do správy ZSE Drive. Niekoľko vlastných nabíjačiek má aj reťazec Billa, či reťazec Yeme.

Používate nabíjaciu sieť Lidl na Slovensku alwbo v zahraničí? Dajte nám vedieť, ako ste s ňou spokojní.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.