VÝKONNÝ RIADITEĽ NISSANU CHCE ELEKTRIFIKOVAŤ LEGENDÁRNY MODEL SILVIA

Výkonný riaditeľ Nissanu chce elektrifikovať legendárny model Silvia, ktorá by mohla bojovať s GR86, BRZ a Miata.

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Tretí športový model

Podľa viceprezidenta pre globálnu produktovú stratégiu spoločnosti Nissan, Ivana Espinosu, má značka v pláne pridať tretí športový automobil základnej triedy, ktorý by mohol niesť legendárne meno Silvia.

“Ale snažím sa, ako som povedal a stále si to v duchu opakujem, o tri športové autá v ponuke, GT-R, Z a niečo ďalšie. A to niečo iné sa v mojom mozgu volá Silvia. Tak čo, podarí sa nám to? Snažím sa.”

Ivan Espinosa

Ak sa Espinosove sny stanú skutočnosťou, nová Silvia bude mať aspoň nejakú formu elektrifikácie. Espinosa nekonkretizoval, či pôjde o hybrid alebo čisto batériové elektrické vozidlo (BEV), ale jedno je jasné: tento bájny model nebude poháňaný výlučne piestovým motorom. Ak Silvia dostane zelenú, bude globálnym vozidlom, ktoré sa pravdepodobne dostane aj do Severnej Ameriky.

“Musíme nájsť niečo, čo funguje globálne, aby sme mali dostatočný rozsah.”

Ivan Espinosa

Zdroj: Google

Vlastná architektúra vyvinutá Nissanom

Espinosa tiež naznačil, že nová Silvia bude mať vlastnú architektúru vyvinutú výhradne Nissanom. Nerád by videl, aby Nissan pri jej výrobe spolupracoval s inou automobilkou, ako to urobila Toyota s modelmi Supra a GR86.

“Ja osobne neviem, čo spoločnosť urobí, ale osobne sa budem zasadzovať za to, aby sme nespolupracovali s inou značkou. Nissan dokáže robiť tieto typy vozidiel veľmi dobre sám.”

Ivan Espinosa

MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:

Ak si v článku našiel chybu, alebo nám chceš poslať tip na zaujímavý článok, stačí poslať správu na team@huntinspeed.sk, náš rovnomenný Instagram, alebo FacebookPozri si aj naše videá na Youtube.